Jump to content

Thalia - zadnja desna brava


josipp

Recommended Posts

Raskopao sam vrata da zamjenim motorić centralnog jer se ne pomiće nikam ( na prazno ide ali pod opterečenjem nejden ) stavio drugi drugi krene malo i stane. I sad ja tu malo studiram gledam ona polugica koju motorić centralnog gura ide jako teško, do sada sam ja jedva i rukom podizao i spuštao polugicu za zaključavanje. Gledal sam malo bravu al nemam kaj tu podmazivat do ničeg se nemre doć jedino da ju cjelu raskomadam ili pak potopim u benzin možda se sva ta prašina razmoći pa bude išla lakše. Sad mene zanima di ima za kupit neka zamjenska nova kompletna brava, silux pretražio tam nema ( ili ja :nezna: nać ) Kaj da sad tu zmislim ne daju mi se neki ekstremni novci za to ipak je to starudija od auta. Zvao baotić od zajebancije za ovaj motorić centralnog ma oni su pukli ko kokica, 680kn. Ovaj polovni sam kupio u Sesvetama "kod Branka" za 100kn. Polovna brava mi se neće uzimat ak je isto neka prašnjava i teško ide imam onda isti drek a dal bum za nju 250-300kn.

Link to comment
Share on other sites

Mene je na Cliu isto zezao motorić na zadnjim desnim vratima. Bez opterećenja je radio a sa opterećenjem nije. Uzeo sam polovni sa Clia Storia od prednjih lijevih vrata i podmazao polužje i sad radi već 4g.

Vjerujem da možeš povoljno naći rabljeno i da ti odgovara sa Clia.

Link to comment
Share on other sites

Da al meni izgleda sama brava zeza jer ide jako teško ona poluga za zaključavanje pa ju valjda motorić nema snage pomaknut dok na ljevim vratima sve ide puuuno lakše

Link to comment
Share on other sites

skini, podmaži i spremi se na krvave nadlanice :bigl:

Edited by frenchkey
Link to comment
Share on other sites

hehe nije to baš tak komplicirano kak sam čitao po forumu, bar ne na mom autu :p  Skinuo sam ja to sve već danas dole i vratio nazad al izgleda da ću sutra opet pa se poigrat sa bravom. Ovo plavo zaokruženo na slici ide jako teško bez obzira jel bila spojena štangica i motorić ili ne, ide dosta teško pa mislim da je to glavni problem. Možda zeza prašina kaj se nakupila u njoj.

 

29681484_10214631698081465_146464368_o.jpg

29633886_10214631698161467_180801589_o.jpg

Link to comment
Share on other sites

Kad si sve razmontiral odma stavi zvučnike. Vidiš da ima priprema.

Link to comment
Share on other sites

Svaki clio 2 i thalia imaju tu rupu u limu za 13cm zvučnike i na samoj plastičnoj oplati krug označen za rezati. Poslije samo zaviješ mrežicu izvana, bez da se dodiruje zvučnika

Link to comment
Share on other sites

@frenchkey hvala na info! možda to i napravim ako upiknem kakve 13 cm zvučnike...

Link to comment
Share on other sites

Moraju druge oplate, kod mene je tu pepeljara i nema oznaceno di se mora rezat, razmisljao sam o zvucnicima u vratima al mi to onda nema logike kad imam iza na polici :/ bilo bi fora kad bi imao 8 komada, 2 su u armaturi i 2 iza na polici i jos u sva cetvora vrata al mi se neda provlacit zice i mrzim takav poso, rade bi serafio po motoru i okolo nekaj nego po unutrasnjosti.

Brava se od jucer paca u benzinu i to je bio taj misterij, puna je prasine zato nije isla sad evo ide sa minimalnim otporom ova polugica koju motoric gura sim tam. Super nemoram kupovat drugu sad cu ovu osusit naspricat sa silikonskim sprejem i ide gore :D

 

Jos jedno pitanje, s cim zadihtat oplatu? ovo tvornicki je neka super stvar koja je i naon 17 godina postojana i jos uvjek ljepljiva. Silikon nebi metao a ni diht masu. Nekaj kaj se da opet lako odljepit?

IMG_20180328_185744.jpg

IMG_20180328_185402.jpg

Edited by josipp
Link to comment
Share on other sites

Brava slozena, svaki dio di se nekaj klize / okrece napacao sa LIS2. Bravu prije montaze nakapao ipak motornim uljem a ne sprejem i to je to. Nek izdrzi dvije godine meni dobro.

 

Link to comment
Share on other sites

LIS 2 nije loša, ali još bolja je bijela mast u sprayu za lance motorkotača, ima više plastifikatora u sebi i bolje se lijepi za podlogu. Osim toga dobra je i za palstične tiple koje drže razne oplate po autu, sprečava cvrčke i škripanje.

Tu gdje je tebi pepeljara Clio 2 phase 1 nema ništa, a iznutra je označen krug za rezanje. Ako nisi pušač tko ti smeta da eliminiraš pepeljaru

Edited by frenchkey
Link to comment
Share on other sites

A mislio sa si i to ali nisam jer gledam na lancu mi se taj bjeli sprej stvrdnuo i ne svida mi se samo zbog toga. Nema veze bit ce i ovo dobro :)

Eto sve je gotovo nisam s nicim mazao okolo posto je stara ta "diht" masa ostala.. Sve radi i funkcionira savrseno, sad mi cak ova desna ide lakse od ljeve  koju nisam nikad dirao.

IMG_20180328_201201.jpg

Edited by josipp
Link to comment
Share on other sites

Diht masu možeš kupiti u boljim željezarijama na metar. Ima siva i crna boja fi 6 i fi 8mm ili kao flah cca 20x1 mm, siva i crna.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 years later...

zadnja desna vrata na kćerinoj thaliji nisu se mogla otvoriti ni iznutra ni izvana. Ispala polugica koja s vanjske kvake ide na bravu pa izvana nije išlo, a pošto je bio aktiviran child lock, nije moglo ni iznutra. Skinuo oplatu vrata i nekako rukom otvorio. Sad sam deaktivirao child lock i da se iznutra otvoriti. Da bi brava bila potupuno funkcionalna treba mi bijela plastična klipsa sa donjeg videa. Ima nešto na Ali expresu, ali treba čekati. Ima li toga po našim dućanima?

 

 

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

Renault-klub.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfiguritati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Koristeći se ovom web stranicom, pristajete na opće uvjete te pravila ponašanja.