Jump to content

K&N sportski panel / filter zraka

aquarius

Recommended Posts

Da, ja volim k&n i preporucujem ga prijateljima. Kupio sam ga za e36, oko 500kn je kostao ako se ne varam a obicni je bio nekih 130kn, ja sam napravio 3 servisa s tim autom i meni se ajmo rec isplatio.  Kasnije sam e36 mijenjao za cs172 koji je isto dobio k&n.

Stavljam ga u aute koje mislim zadrzati prvenstveno radi isplativosti. Ovih par ks mi nisu primarni cilj.

Brat ga ima na svom meganu valjda 150-200tkm vec, znaci taj filter vec zaraduje novce na svakom servisu :tulum: :)

• Like 1

Jel ide taj filter na 1.5dci?

Naravno

Tko ih prodaje?

Nisam našao nikoga tko ih prodaje u hr direktno tj. moraš npr. poći u Molydon pa naručit. Ja sam pitao Anđelka jeli ih ima i on mi je isto rekao da ih može naručit. Online ih ima na ebay, amazon itd.

Jel ide taj filter na 1.5dci?

Tehnički kn filter možeš staviti na bilo koji auto, pa i na moj mali 1.2.

Svi ih mogu naruciti, ja sam ih uzimo u autokresi dok je postojao tu u Ri

Imam ga na gtt-u i sad na Hondi Boldor 4 komada.

Najjeftinije je bilo na Amazonu.

Dobri su filteri kad izvlacis max iz motora. 

Na Megane mijenjam Knechtov filter svakih 10 tkm

Nisam našao nikoga tko ih prodaje u hr direktno tj. moraš npr. poći u Molydon pa naručit. Ja sam pitao Anđelka jeli ih ima i on mi je isto rekao da ih može naručit. Online ih ima na ebay, amazon itd.

Tehnički kn filter možeš staviti na bilo koji auto, pa i na moj mali 1.2.

Za Clio IV, svi motori, ide K&N 33-3007, 496kn, Za Clio II 1.2 ide K&N E-9238, 444kn. Nisam gledao cijene na ebayu, amazonu itd. možda je tamo jeftinije

Tko ih prodaje?

Više- manje mogu se nabaviti u svim dućanima auto dijelova. Meni su za nabavu najpovoljniji u Inter carsa

Za Clio IV, svi motori, ide K&N 33-3007, 496kn, Za Clio II 1.2 ide K&N E-9238, 444kn. Nisam gledao cijene na ebayu, amazonu itd. možda je tamo jeftinije

Ako sam dobro razumio što piše na njihovoj stranici, mislim da je ovaj 33-2925 za moj motor, K&N 33-2925 Air Filter 2017 - Renault Clio IV 1.2L L4 Fuel Injection - Except Turbo , za model 33-3007 piše Fuel Injection - Turbo.

Ako sam dobro razumio što piše na njihovoj stranici, mislim da je ovaj 33-2925 za moj motor, K&N 33-2925 Air Filter 2017 - Renault Clio IV 1.2L L4 Fuel Injection - Except Turbo , za model 33-3007 piše Fuel Injection - Turbo.

U pravu si. Inter cars-ov katalog mi je izbacio pogrešnu šifru za tvoj motor. 

Ide 33-2925, 500kn

ws_serve_pic.jpg

Imao ga na 1.4 tce, sad ga imam i na rsu. Osim sto se dobije i bolji/dublji zvuk i bolji odaziv na gas, kupis ga jednom i zaboravis na kupovinu filtera zraka. Naravno uz redovito ciscenje/uljenje. 

Bolje performanse ne očekujem, dublji zvuk ne želim, a veća mi je tlaka vaditi, čistiti i uljiti filter nego ga samo zamijeniti. Plus što je 6-9x skuplji od filtera koji inače kupujem.

ja bih ga čak i stavio no neznam zašto su odrezali 20% površine i zamijenili ju silikonom? jel to uopće vrijedno stavljanja?

jel imao netko to na nekom meganeu 1.4 1.6 i gdje već ide..

https://www.knfilters.com/search/product.aspx?prod=33-2194

ide na dosta modela.. https://www.njuskalo.hr/ventilacija-klima-dijelovi/kn-filter-33-2194-dacia-renault-oglas-24277545

33-2194.jpg

Edited by ivan.martinko

:O 500kn, obicni je 40kn znaci meni se k&n nece nikad isplatit.

ja bih ga čak i stavio no neznam zašto su odrezali 20% površine i zamijenili ju silikonom? jel to uopće vrijedno stavljanja?

jel imao netko to na nekom meganeu 1.4 1.6 i gdje već ide..

https://www.knfilters.com/search/product.aspx?prod=33-2194

ide na dosta modela.. https://www.njuskalo.hr/ventilacija-klima-dijelovi/kn-filter-33-2194-dacia-renault-oglas-24277545

Naletio sam i na ovog proizvođača takvih filtera i BMC pravi filter sa rebrima za tvoj auto kak trebaju biti BMC Air Filters Megane II

Ima naravno i za Clia BMC Air Filter Renault Clio IV

EDIT: za mog clia preko amazon.de K&N 58€ / BMC 62€

Edited by Golman

Aha, vidio sam to...

Kvalitetom bi trebao biti ko i K&N?

Aha, vidio sam to...

Kvalitetom bi trebao biti ko i K&N?

koliko mogu vidjeti, da.. isti proizvod od drugog proizvođača..

Dobar je BMC, malo je jaci u ponudi tzv. gljiva. Al radi i dobre panel filtere.

Poslano sa mog SM-G930F koristeći Tapatalk

koliko mogu vidjeti, da.. isti proizvod od drugog proizvođača..

Ok za mog izgleda ipak konkretnije a i skuplji je.. jer onaj k&n gore podkresan na kvadrat mi ne ulijeva povjerenje da ima nesto bolji usis. Jer mu je povrsina manja al mozda se varam..

A bmc nema u hr za kupit?

zkj..

mislim znam da su to racing filteri, ali panel je panel, ne mislim na gljivu. panel je zamjenski filter.

vidim da svi stavljaju K&N na sve, pa sam mislio i ja, kad sam već naručio iridiumke BKR6EIX, počeo tankat eurosuper 100 mislio sam to zaokružit nekakvim sporckim filterom, možda i ja navučem 190-200 na satu ko kolege sa sličnim autima.. :D

makar vidim da je 500kn na stranim webshopovima..

https://www.ebay.co.uk/itm/Air-Filter-BMC-FB334-01-RENAULT-MEGANE-II-1-4-16V-98CV-Anno02-08-/112618436706

Edited by ivan.martinko

ne čitaš očito okolo postove, ali na ovom forumu postoje i scenici 1.6 16v koji idu 201 km/h po autoputu..

i clio 1.5 dci 65 ks 195 km/h

to je naravno šala, ali ne vidim zašto ne staviti sport panel filter na stock auto.. surfao sam po stranim forumima, svi to imaju na autima, čak i na dizelima.. 

i ovdje na 1.5 dci-jima itd.. čemu tvoj takav skepticizam?

• Create New...

Important Information

Renault-klub.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfiguritati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Koristeći se ovom web stranicom, pristajete na opće uvjete te pravila ponašanja.