Jump to content

K&N sportski panel / filter zraka

aquarius

Recommended Posts

A bmc nema u hr za kupit?

kad zguglam "bmc filteri hrvatska" otvori se 3-4 stranice koje ga reklamiraju da ga imaju, ali kad odeš na stranicu onda ni riječi o bmc filterima, pa pretpostavljam da nema. Isto tako pretpostavljam da ih Anđelko može naručit.

Nisam skeptičan, naravno ako je tvoja volja i želja staviti filter, slobodno.

Bez obzira što svi stavljaju nekakve filtere, to je bacanje novaca, jer nećeš s njim ništa dobiti.

Osim što će možda propustiti više smeća u Megana. 

Normalan filter zraka za tvoj Megane košta 50-tak kn i voziš se bez brige

znam, imam cijeli set spreman za servis i framov filter i stavit ću ga ove godine, idući vikend, naravno da ga neću ostaviti ili baciti.. 

al kaj onda svi luduju za tim filterima, promjeni zvuk auta pa je to cool.. ili auto stvarno ima bolji odziv.. da slabije filtrira, to da, makar nauljen nebi smio imati drastično smanjeno svojstvo filtracije.

A čuj, prije jedno 20-tak godina i meni je bilo pojam staviti gljivu na auto i odmah dobiješ 10%.

Bio mlad, jbg.

:nezna:

Za Hondu Boldor 4 K&N koštaju oko 1700 kn.

Jbg, kupio ih, jer nema ništa osim kineskog, a izgledaju katastrofa.

K&N izgleda pristojno

da slabije filtrira, to da, makar nauljen nebi smio imati drastično smanjeno svojstvo filtracije.

frend ima kn na alfi 147 već 10 godina, alfa čipirana +30ks, usis custom made sa kn gljivom.

jednom godišnje opere filter vodom, mislim da ga nikad nije ni nauljio, eto motor i dalje čitav.

nisam ja ni klinjo nit sam imao gljive na ičemu. to je za žešči tuning a dodaje vozilu dosta buke. tunirao sam skutere od 50cc na 70cc i tak ugrađivao aftermatket dijelove, ali gljivu nikad nisam imao. malossi panel sport filter za piaggio je bio puno rjeđe strukture, ali tvornički nauljen i nakon čišćenja trebalo ga je opet nauljiti, imam nekakvo vražje iskustvo tak da nisam neki starovječni brijačić koji bi sad slabašnom 1.4 motoru htio nadodati 5 ks sa viškom zraka u usisu.

kažem na stranim forumima svih marki auta i motora 90% ljudi stavlja sport filtere i sad il su svi oni glupi il koji vrag..

samo me kolje tak kn koji je srezan za dio površine koja je ionak dosta mala i na stock filteru..

makar su mu recenzije čiste petice.. (i tom srezanom za 1.4, 1.6 16v motor.)

Panel je sminka. Gljiva je nastavak na ozbiljniji tuning. Pravi trkaci auti uopce nemaju filtere zraka. Osim wrc kroz pustinju itd.

Sve je to roba koja se prodaje.

Panel je stock protocniji filter koji ima duzi vijek trajanja jer nije papir.

Ne koristi puno al ni ne steti.. vijekom trajanja zamijeni 3 obicna filtera. Racunica ipak postoji. Ko i kod iridium svjecica koje traju 100000 km a ne 40000 kao stock..

Klasika 4 gljive..jer ima 4 usisna tijela ili grane (frgica)

Odustao sam trenutno od K&N ove godine jer sam jucer stavio obicni..

• 2 weeks later...

evo kratki osvrt na K&N filter. došao nauljen al nekako osušeno ulje, pa sam ga prešpricao novim slojem (dobro da sam nabavio i ulje)

makar navodno to može biti i neko drugo ulje, motorno itd..

uglavnom moj subjektivan dojam je da ipak ima bolji odziv na gas, pogotovo na niskim i srednjim okretajima gdje je prije bio mrtav. zvuk nijansu oštriji, ništa strašno, auto je i dalje tih, jer ima metar tunela od početka usisa do filtera.

nadam se da mi neće na punom gasu imati presiromašnu smjesu, ali me hrabri jer sam po stranim forumima, engleskim, australskim, gdje god postoje renoovi atmosferski motori u autima, a postoje nebi vjerovali, ljudi masovno to stavljaju, bez ikakvog pitanja, valjda ko kak se kupuje iphone.. kod nas je to neka tabu tema ali bilogdje van europe staviti  sportski panel filter u stock auto je najuobičajenija stvar.

filter izgleda solidno, iako sam mislio da je poddimenzioniran ipak ima dobar protok zraka.

kasnije testiram potrošnju, makar me kak rado prima gas, odkad sam stavio iridiumke a sad i filter, tjera da ga navrtavam a onda potrošnja raste. netko tko se vozi penzionerski, možda bi osjetio smanjenu potrošnju.

Ne znam zasto bi k&n filter bio tabu kod nas? Pa vecina ljudi na iole sportskijim autima ima neki panel i to je prvi apgrejd ka malo boljem zvuku i odazivu na gas.

vani ih stavljaju kao zamjenski filter na sve živo, a kod nas je to ipak rezervirano za tunirane aute, makar koliko se sjećam pravih tuniranih auta, nisu imali filtere uopće, hehe..

pa pogledaj topic, čim kažeš K&N odmah si popljuvan. svatko radi sa svojim autom što hoće, netko gume puni dušikom, sto ljudi sto ćudi.

• 8 months later...
  • 2 months later...

Jeli ga imao tko na Clio 197 ph1 , i kakav je?

Imam ga ja na kliu, stavio ga mami na swifta i sad ce na subaru...meni jako dobra investicija...nije da ces dobit na snazi ali prakticno skroz...pocisti se na svakom servisa i deri misko

Jeli dobije sta na niskim dirima? I jeli bolja potrosnja , hvala na odgovoru :) milism da bi to bas trebao uzet

Ja sam ga kupio s njim tako da ne mogu usporedit s original filterom ali cisto sumnajm da digne potrosnju kao i da osjetis neku promjenu u niskim djirima...zvuk je malo dublji definitivno

Zamijenio sam papirnati u 172 s kn panelom. Ono što s sigurnošću mogu reći da na višim okrtajima ima više zvuka usisa. Za potrošnju i performanse ne znam..

Ja sam imao na meg 2, 1.4, 16v. Sad me vuce da ga stavim na 1.6 16v al mislim da bum ostal na stock filteru..

Zna li netko možda koji K&N paše na Twingo 1.5 dCi?
Mislim da ne postoji.. ovak.izgleda stock
85708f39bf59a26e2890ca0ebe5eb5d3.jpg

• 1 month later...

Imam, i ne vidim neku razliku. Zvuk je mrvicu dublji i to je to..

Poslano sa mog SM-G960F koristeći Tapatalk

On 03. 06. 2019. at 22:34, Zeljac said:

Imam, i ne vidim neku razliku. Zvuk je mrvicu dublji i to je to..

Poslano sa mog SM-G960F koristeći Tapatalk

Imaš možda kod od filtera? 

• Create New...

Important Information

Renault-klub.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfiguritati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Koristeći se ovom web stranicom, pristajete na opće uvjete te pravila ponašanja.