Jump to content

megane 3 1.5dci, 81 kw P0545, senzor ispušnih plinova


vlado112

Recommended Posts

Problem je riješen, evo samo par riječi ako netko bude imao sličnu situaciju. Pali se lampica i upozorenje check injection, odnosno check cruise control ukoliko je tempomat uključen, naravno dok se ne spoji dijagnostika (tempomat nema veze sa tim), budući da mi se nije dalo renault clip kod kolege, spojio elm327 on pokazao:

P0545 Exhaust Gas Temperature Sensor Circuit Low (Bank 1).

Google tu grešku povezuje na dosta renaulta sa senzorom temperature ispušnih plinova, onim kod turbine, (ima još jedan kod dpf).

Naručio novi senzor, uz dobar rabat cca.400kn izađe NTK koji je inače i prva ugradnja, kataloški:8200929533, dosta je nepristupačan pa bez stupne dizalice

i skidanja desnog kotača teško će se moći zamijeniti, inače kolega iz reno servisa kaže da to zna odlaziti na 1.5dci, 81kw, moj sad ima oko 220000km i ovo je prva zamjena, u vožnji nije bilo nikakvih simptoma vezanih za neispravan senzor, jedino ne znam da li dpf može odrađivati svoj proces bez podataka od tog senzora.

Link to comment
Share on other sites

Heh ak nekaj ne svijetli na tabli nije fora... Mene otkad ona klapna zahebava uz konstantni check antipollution i check injection zadnji put je palio i check start/stop i check cruise control...sad opet miruje sve ali dobro da si napisao za moguce buduce probleme.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 years later...
On 25. 04. 2018. at 11:42, Marioo said:

Našao sam na vaš post o antipoluton grešci, dali mi možete detaljnije opisati kako ste ju riješili, budući da imam isti problem na svom meganu 3 

 

Edited by BD84
Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

Renault-klub.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfiguritati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Koristeći se ovom web stranicom, pristajete na opće uvjete te pravila ponašanja.