Jump to content

1.9 DCI škripanje


Ivan8102

Recommended Posts

Pozdrav svima,

Nedavno sam na autu napravio veliki servis, prije nekakvih 7000 kilometara i u zadnje vrijeme kada upalim auto nešto gadno škripi oko remenja čini mi se, brine me također i zvuk motora, već par ljudi mi je reklo da se nebi smio tako čuti. Motor je 1.9dci 88kw 182.000 km

Video je snimljen ujutro dok je motor hladan, kada se ugrije više ne škripi ali čudan zvuk motora u praznom hodu ostaje. VID_20180504_091012.mp4 

Edited by Ivan8102
Link to comment
Share on other sites

To nikak dobro ne zvuci... kak to pliva poklopac motora? Koji je to kuki? Ja bi trco k mestru koji ga je slagal, odmah!

Link to comment
Share on other sites

Ovo zvuci kao kao neko od remenja ili ležajevi u nekoj od remenica, moze biti alternator, kompresor... tu nesto uglavnom. Obzirom da si mjenjao remenje, nedavno mestar vrlo vjerojatno nije nesto dobro slozio oko toga.. mozda je pretegao remen, ili nije dovoljno pa isti proklizuje. Uglavnom treba pogledat da se dobro odredi sta cvili.

Pogledaj si ovo: https://www.youtube.com/watch?v=AEUe6uKxTv8

A sto se tice "plivanja" to je tako jer kamera tako uhvati vibracije motora i na videu tako ispadne. Na mom motor isto vibrira pa na videu tako ispadne, dok u stvarnosti se ne vidi tako fluidno.

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

Renault-klub.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfiguritati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Koristeći se ovom web stranicom, pristajete na opće uvjete te pravila ponašanja.