Jump to content

Megane III kompresor klime mrtav


Guest

Recommended Posts

Da ali nagib ploce koja pritisce klipove odreduje opterecenost, odnosno efikasnost hladenja.
Nesto kao mehanicki inverter.
Dobar izum, ako je kvalitetno napravljeno

Link to comment
Share on other sites

Pa radi zasad. 12 godna. Ak je Denso, ne sumnjam u japansku tehniku za rashlađivanje.. moj je ovakav ali nigdje ne pise Denso. Ima onaj renoov znak i par nekih brojeva.
Koji bi jos bio proizviđač toga?



cef44f351951bf67d931ff3c8ea7d749.jpg

Link to comment
Share on other sites

Znaci neki imaju taj što non stop vrti ali podešava opterecenje sa tom plocom, kod mene je ovaj drugi ja kad stisnem tipku od klime doslovno nekad cukne auto.. 😡

I nema ono da se ugasi klima prilikom punog gasa nego ga opterecuje non stop dok je AC ON, onda se na tom drugome vjerojatno manje osjeti gubitak snage.

Link to comment
Share on other sites

Dakle kao sto pise. Kod mas mestri to ne mijenjaju, nego cijeli kompresor. Drugdje ima za kupit samo taj kuplung..

Link to comment
Share on other sites

nije ti to elektro kvacilo, nego "sigurnosno" kvacilo, kad kompresor blokira puknu spojevi, da se i  dalje okrece remen

Link to comment
Share on other sites

A to varijabilno radi sasvim drugacije, vidim.. uopce nema kuplung. koji auti uopce imaju to? Kaze video motoei male snage..

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Pozdrav sad vidio update teme, dakle ovako također mi je prestao raditi klima uređaj (prvotno je hladio samo suvozačevu stranu, a vozačevu ne - već pomislio na klapne), krenuo sam da je potrebno nadopuniti sistem - nije bilo do tog. Ovlašteni servis dijagnosticirao da je do kompresora. Ponudili su originalni i zamjenski kompresor cijenovni raspon drastičan. Iznenadio me raspon original repariranog tvornički i novog novog originalnog, skoro nikakva cijenovna razlika u korist novog originalnog.

Za zamjenski dio zaista ne očekujem da radi drugačije u odnosu na originalni kompresor. S toga odluku nije bilo teško donijeti.

Uglavnom ugradili su mi zamjenski i to DELPHI, auto preuzeo super zadovoljan s klima uređajem, do trenutka kad se s autom nisam vratio doma. Kako imam naviku prije planiranog stajanja i parkiranja ugasiti klima uređaj.. Primijetio sam zvukove struganja, režanja i sličnih unutar kabine, a koji su se s vremenom pojačavali. Dakle, ponavljam klima isključena, pojavljuju se zvukovi struganja, režanja ali unutar kabine. A kad klima radi nema tih zvukova, kao ni ispod poklopca motora. S time da imam ručni klima uređaj.

Isti dan reklamirao popravak, vozio po nekoliko puta natrag vozilo u servis, reklamirali su DELPHI ugradili novi, izdali vozilo, vratio se doma, opet sve isto. 

Nakon opetovanih vraćanja vozila te iskazanog nezadovoljstva odrađenim na ime ovlaštenog servisa, sugerirano mi je ugradnja originalnog kompresora. Za koji se utvrdilo da nije dobavljiv te je nepoznata dostupnost. Predložili su mi priznavanje svih troškova za zamjenski te eventualni obračun za novi kompresor ali drugog proizvođača. 

Uglavnom ugradili su mi DENSO DCP 23035, a kako sam tražio pravovremeno svoj kompresor prve ugradnje za doma, uvidio sam da je u vozilo bio ugrađen DENSO kompresor. Vjerujem također da je razlika u cijenovnom rangu da li ima DENSO s renault oznakom ili nema. 

I naravno svi problemi oko čudnovatih zvukova su nestali.

Nadam se da ću pomoći nekom oko zamjene kompresora, iako je natipkano u skraćenoj verziji, u stvarnosti je to izgledalo da sam pretežiti dio lipnja i srpnja bio bez vozila.

Link to comment
Share on other sites

to ti je samo jedna tanka sajbica ispod poklopca remenice kompresora, sa njom se stela daljina izmedu ploca kvacila, preblizu su ploce pa struzu jedna po drugoj, treba samo deblju sajbicu staviti, normalno nece ici rastavljati novi kompresor pod garancijom

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

Renault-klub.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfiguritati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Koristeći se ovom web stranicom, pristajete na opće uvjete te pravila ponašanja.