Jump to content

Clio 2 1.4 16v problem u vožnji


space

Recommended Posts

Zadnjih  par tjedna pojavio se problem  na Cliu za vrijeme vožnje auto trzne i upali se lampica stop i temperatura to traje oko 2 sekunde i dalje je sve opet o.k , taj problem se dešava bez obzira  dali je motor zagrijan na radnu temperaturu ili ne, dali bi dijagnostika pomogla oko rješavanja problema ?

Link to comment
Share on other sites

Zvuči kao loš kontakt na nekom senzoru. Neka netko gleda instrument tablu dok ti na upaljenom autu pomičeš žice na senzorima.

Link to comment
Share on other sites

Da ali na instrument tabli ništa ne svijetli,  jedino kad auto zatrza  onda se upali  stop i lampica temperature na cca 2 sekunde i onda se pogase i sve je opet o.k.

Link to comment
Share on other sites

pa procitaj jos jednom kaj ti je medo napisal...

Sent from my Redmi 4 using Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Spoji ga na neku obicnu dijagnostiku. Odb i torque i slicno. Ako koji senzor ne radi ili gubi kontakt sve ce ti to pokazati na dijagnostici. Ovaj sistem skini stavi se vise ne radi.

Ja sam otkopcavao airbag da zamijenim filter kabine i tocno tad je zabiljezio faulty contact on passenger airbag. To je najbolja metoda.

Ocito je da negdje postoji los kontakt ali najlakse ces ga naci dijagnostikom. Moze biti i na lambda sondi..

Link to comment
Share on other sites

pa to je generalni problem, dijagnostika će izbaciti ziher neki failure, ili ignition, ili injection..

na laptopu imam pyren, stvarno dobro očitava sve preko običnog wifi i BT ODB2. nemožeš ništa mijenjati ali npr torque mi izbaci da nema grešaka a ovaj kad skenira, kompletna tabla svjetli, sve kazaljke idu do max, svi pokazivači tekućina i temperatura, i kad je gotovo skeniranje izbaci mi točno datum neke greške, kažem, zapamtio je da sam otpojio airbag. jučer sam otpojio konektor lambde dole pored auspuha i ići ću vidjeti jel to registrirao, a sigurno je..

Link to comment
Share on other sites

Hvala na informacijama,  budem otišao na dijagnostiku  da vidim  gdje je problem.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Bio sam na dijagnostici nema nikakve greške i sve ostalo pregledano sve je ok  konektori očišćeni ,  i dalje se pale lampice a ne toliko kao prije , izgleda da negdje u instalaciji gubi spoj.

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

Renault-klub.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfiguritati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Koristeći se ovom web stranicom, pristajete na opće uvjete te pravila ponašanja.