Jump to content

Laguna 2 vozačev prozor


dre_magnus

Recommended Posts

Drustvo, narucio sam onaj reparatur set iz Siluxa, netko ga je gore pohvalio pa sam uzeo za prvu ruku. A mozda i zadnju. XD

 

Na njihovoj stranici sam gledao bas ciljano dal ima lijeva i desna varijanta. Nije bilo.

Pise da je lijevi komad isti desnom.

 

https://www.silux.hr/proizvodi/karoserija/podizaci-stakla/kompleti-za-popravak/2035743/komplet-za-popravak-mehanizma-stakla-renault-laguna-01-07

 

Kasnije sam nasao jos neke varijante seta kod njih i tamo su bile oznacene strane, alo sa tim nisam htio komplicirati jer ne znam nis o tom. Isao sam na link iz ove teme koji je preporucen kao okej.

 

Sad kad je doslo vidim na deklaraciji da jesu deklarirani kao lijevi. Sto opet, na stranici pise da je istovjetan desnom.

Uzeo sam 2 komada za rezervu i sad imam kao lijeve samo.

 

Jel jesu isti lijevi i desni? Igraja taj set za obje strane?

 

Poslano sa mog SM-G930F koristeći Tapatalk

 

 

 

6706ec2f1ab3bbbc5bdd7b05365b611a.jpg

 

 

Link to comment
Share on other sites

paše

c/p sa nekog ruskog foruma, google translate

I tako me je ovaj vikend popravio. Komplet uključuje valjak, 3 kabela u košulji s plastičnim zatezačima i šefovima identičnim izvornom, dvije polzuške.
Popravkom je trebalo pola sata uklanjanja i ugradnje.
Hvatanje hrabrosti, sljedeći dan otišao u Dima i napravio mu prozor regulator, koji usput nije radio od samog kupnje automobila)))
I ovdje smo pronašli tako zanimljivu činjenicu. Dimka je u kompletu uključivala i stezaljke od stakla, ali ja je nemam!))) Iako nije iznenađujuće, komplet se pakira u običnu vrećicu protiv gripe bez ikakvog pečata.
Pokušali smo pronaći sličan kit za popravak s desne strane.
U našoj pretrazi došli smo do službenog POLCAR kataloga, a pod tim brojem stvarno postoji ovaj kit za popravak, ali u objašnjenjima piše da je instalacijska strana L = P, tj. Trebala bi stajati i na lijevoj i na desnoj strani. Međutim, to nije slučaj. Prvo, na desnoj i lijevoj strani postoje različiti valjci, utori za kabel na njima imaju suprotan namot. Drugo, već u kompletu za popravak na torbi nalazi se naljepnica LIJEVA SET. Stoga pitanje: što s desne strane?
Do sada, osobno, imao sam ideju za pravo da stavim komplet za popravak s lijeve strane regulatora prozora i napravim obrnuti motor, time kompenzirajući suprotan smjer zavoja.
Dima, sada je na tebi)))

UPD 07/12/2017: Prije tjedan dana Dimka i ja stigli smo do njegovog desnog i posljednjeg regulatora prozora. I odlučili su ga popraviti pomoću popravnog kompleta za lijevo ...
U pokretu sam ga pokušao sastaviti onako kako je bilo i vidjeti što će se dogoditi dok čekam pogrešan posao. Međutim, nakon spajanja i instaliranja prozora, odmah je zaradio kako bi trebao. Što je uvukao Dimku u apsolutnu konfuziju))).
Tako imamo ovo iskustvo - ovaj rem.komplekt odgovara na obje strane!

Edited by ivan.martinko
Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

Renault-klub.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfiguritati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Koristeći se ovom web stranicom, pristajete na opće uvjete te pravila ponašanja.