Jump to content

Kangoo 1.5 dci 62 kw


ivan08

Recommended Posts

Evo ovako, u zadnje vrijeme se pojavio čudan zvuk motora, u leru se čuje piskutav ritmičan zvuk koji kao da ima veze s obrtajima. Isto tako od nedavno zna povremeno nakon vožnje pri zaustavljanju (npr na semaforu) upaliti na tabli lampice crvena STOP i crvena motor i stop koje trepere. Nekada prestane sam od sebe a nekada ga treba ugasiti. Istovremeno se čuje zvuk kao signal kad se teretnjak vozi unatrag i obrtaji jedva primjetno variraju. Nakon gašenja i ponovnog paljenja zvuka nema kao ni treperavih lampica na tabli, sve normalno. Ne gubi snagu, nedavno sam očistio i EGR ventil koji je bio poprilično prljav. Naime auto ima 315 tkm. Isto tako sam primjetio i miris ispušnih plinova kad stojim u mjestu. Dok se vozi mirisa nema. Bio kod auspuh majstora, on tvrdi da je auspuh čitav i da se ne vidi nikakva pukotina na ispuhu. gledao sam s njim i stvarno nema nikakve gareži nigdje na donjem dijelu od turbine pa nadalje. Jutros podignem haubu nakon kraće relacije i primjetim lagani dim negdje ispod kućišta filtera ali nisam uspio utvrditi odakle dim dolazi i smrdi na ispušne plinove. Isto tako sam dok je radio otvorio čep otvora za sipanje ulja i iz njega dosta jako puše. Da još jednom napomenem da ne gubi snagu i sasvim normalno radi u vožnji, pali bez problema.

https://drive.google.com/file/d/1tcSBwdDiGPHTdg_V90EvH-R9SKUjHQO6/view?usp=sharing

Ovo je zvuk motora u leru, Piskutavi zvuk je konstantan.

Edited by ivan08
Link to comment
Share on other sites

Ovaj piskutavi zvuk mi zvuci kao dizna. Provjeri sve 4 dizne da li pustaju negdje? Mozda je gumica na nekoj otisla. 

Sto se tice ostalih problema ne znam jel bi moglo biti vezano za ovo, cini mi se da tu ima jos problema. Netko pametniji ce ti sugerirati nesto.

Link to comment
Share on other sites

Da napomenem da dijagnostika nije zabilježila nikakvu grešku. Ne znam točno koja je dijagnostika u pitanju ali nema zabilježenih grešaka.

Link to comment
Share on other sites

Pogledaj oko dizni ako ima gareži, ali meni se čini da zvuk dolazi od iza, skini kućište filtera zraka i pogledaj iza oko usisne grane. Možeš ga i upaliti pa lagano sa dlanom ideš oko toga svega iza, ne dodiruj turbo naravno! Osjetit ćeš od kud zrak dolazi

Link to comment
Share on other sites

SAd sam malo pregledavao dizne i uočio ovo:

5b23761989e51_trea_dizna.thumb.jpg.3f8bd

Ovo crno sjajno pored dizne i oko grijača je nekakva smola koje se ne sjećam da je bilo kad sam mjenjao grijače, tvrdo je i drobi se kao kondenzat iz dimnjaka i curilo je niz motor dolje. Bit će da je u toj dizni problem. Samo mi nije jasno kako ne gubi snagu i ne troši više goriva nego uobičajeno, čak i manje. Valjda zato što radi na tri cilindra....

Reparacija dizni? Okolica Karlovca? Polovne reparirane ili nove, pitanje je sad?

Edited by ivan08
Link to comment
Share on other sites

Nisi morao grijač odspojiti, ako se želiš malo igrati uzmi od žene onu spricajlku za stakla, upali pilu i spricaj oko dizne pa ćeš viditi kako baca van kompresiju tu di je “smola”.

mozda nije potrebna reparacija dizni ali demontaža i promjena podloški ispod dizne i čišćenje odsjeda je  potrebno. Zadnje sam to pokušao na puntu2 1.3jtd od punca riješiti, nisu mi išle dizne van pa sam otpeljao auto bošisti da se ne je**m a i imao sam drugog posla, izvadio ih je sve 4, očistio dosjede, stavio nove britvice i testirao dizne. Sve skupa platio 800kn.

Link to comment
Share on other sites

Sad sam ponovo virio pod haubu i napravio ono s špricom, mjehurići su se pojavili i oko grijača i na dizni. Bit će da grijač nisam dobro stegnuo i stvarno se lako  odvrnuo. Sad je stegnut ali i dalje pokazuje mjehuriće na dizni. Morat ću zasukati rukave danas popodne.

Link to comment
Share on other sites

Prije toga posudi alat za čišćenje dosjeda-baze na glavi, jer bez njega nećeš to napraviti kako treba, naravno ako dizne budu išle van. 

Sretno :wavey:

Link to comment
Share on other sites

Pukne rebrasta cijev, valjda zbog materijala i vibracija

M_Z_EGR_78_03.jpg

Link to comment
Share on other sites

Hoće ona puknuti i smrditi u kabinu ali onda i šišti kroz nju, zato sam mu i rekao da skine filter zraka i lagano rukom prođe oko svega iza

Link to comment
Share on other sites

A ja se čudim zašto mi clio odnedavno smrdi dok stojim u leru. Sad sam pogledao, ta cjevčica je masna. EGR je kod mene blokiran možda je to doprinijelo pucanju. Kako to popraviti?

Link to comment
Share on other sites

Neznam točno koji mu je motor u kenguru ali može biti i ovakav pa je onda ta cijev od egr-a na drugom mjestu

image.jpg

Edited by laci
Link to comment
Share on other sites

Na mome je EGR pod 90 na ovaj saksofon dok je na Cliu bio onaj što je paralelan sa saksofonom i kojeg se moglo zakrenuti pa ostaje uvijek zatvoren. Mislim da nije otraga ništa puklo jer se dimi sprijeda i tu se i čuje piskutavi zvuk. Rekao bih da nije ovakav kao što je pokazao kolega f7p.

Link to comment
Share on other sites

Mali update: Danas bio kod bošiste i dok sam ja popio kavu čovjek zamjenio brtvu dizne. Nema više ritmičnog piskutavog zvuka niti smrada u kabini. Cijena 100 kn. Drugo što me muči je onaj drugi zvuk isprekidano koji uzrokuje skakutanje obrtaja i vibracije, veli lik najvjerovatnije regulator pritiska goriva i citiram: "Dok vozi ne diraj". Dijagnostika ne prijavljuje nikakvu grešku.

Za sada je problem pokrpan.

Edited by ivan08
Link to comment
Share on other sites

Drago mi je da si rijesio problem sa malo novaca, to je uvijek dobro cuti.

Mozes li mozda snimiti ovaj drugi zvuk koji ti uzrokuje variranje obrtaja i vibracije? Iz prvog video snimka ne mogu razluciti taj dio, a nekako imam i sam slicnih problema pa me bas interesira.

Link to comment
Share on other sites

Probat ću kasnije jer se zvuk javlja sporadično, nisam utvrdio uzročno-posljedičnu vezu pa ne znam kada će to napraviti.

Link to comment
Share on other sites

Evo, uhvatio sam ga danas u ludovanju, cijelo dopodne je radio besprijekorno a onda...https://drive.google.com/file/d/1E2a0mfa_wTMqhMYCsDj7uIIQsHbauZL1/view?usp=sharing

i ovako izgleda na tabli:https://drive.google.com/file/d/1Mug2L-HrE_Nlz5Wa8fnIvD8qRNRbHsal/view?usp=sharing

Ako netko ima nekakvu ideju samo dajte.

Edited by ivan08
Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

Renault-klub.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfiguritati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Koristeći se ovom web stranicom, pristajete na opće uvjete te pravila ponašanja.