Jump to content

Megane 2 - ventilator kabine (+ klima)


chvarko

Recommended Posts

Na Megane 2 (Grandtour 1.6.16v 2008. g.) su mi riknule brzine 1,2 i 3 na ventilatoru kabine (četvrta (najjača brzina) radi i dalje.

Što bi moglo uzrokovati kvar samo određenih brzina vrtnje ventilatora?

Još jedna zanimljivost...klima ne radi/hladi na brzini 4?! Na manjim brzinama kompresor radi i u vožnji osjetim strujanje hladnog zraka, ali čim prebacim na brzinu ventilatora 4 (koja mi jedina radi) iz ventilacije izlazi zrak vanjske temperature?!

Sada ne znam je li to svima normalno na dvici da na brzini ventilatora 4 ne radi klima ili se meni na autu sve pošemerilo.

 

Edited by chvarko
Link to comment
Share on other sites

otišao ti je reostat ventilatora..prve 3 brzine ti idu preko tog reostata,a 4 je direktno spojena na vent..znači treba izvadit ventilator van i promjenit taj reostat...

Link to comment
Share on other sites

Crkao je reostat ventilatora. Radi njega ni klima neradi.

163531770.thumb.jpeg.ea1aef2dac41b1acc0e

Obavezno prilikom zamjene izvaditi ventilator i viditi u kakvom je on stanju. Ako se tesko okrece potrebno ga je podmazati ili zamjeniti, u suprotnom ce i novi reostat izgoriti.

U vecini slucajeva krivac izgaranja reostata je sam ventilator.

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Dižem topik, ako obrnuta situacija, ako prve 3 brzine rade, a u 4. ventilator kabine ne radi, to znači da pogledam osigurače? 

Link to comment
Share on other sites

Najjača 4. brzina ne radi, da. 

Koji prekidač si mislio, taj koji se okreće da bi se regulirala brzina? 

Link to comment
Share on other sites

Extreme oprema ima samo naziv, od opreme ništa :D. Ručna je klima. Skužio sam da sam ovo za osigurač glupo rekao jer da je on ne bi niti prve 3 brzine radile. Uglavnom, neki kontakt je u igri, danas mi je proradio. Kad vidim gdje je taj ventilator, preživit ću bez najjače brzine do servisa. Prehladno je vani za radove od pola dana ako ne i više.

Link to comment
Share on other sites

Ako opet stane, lupni malo nogom dole desno iza pedale gasa. Tu su kontakti od reostata. Malo ih treba kontakt sprayem

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

Renault-klub.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfiguritati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Koristeći se ovom web stranicom, pristajete na opće uvjete te pravila ponašanja.