Jump to content

Ručica mjenjača - cviljenje i zamjena kugle


Alen

Recommended Posts

Clio II Ph 2 , 2004.

1. Ručica mjenjača je obična crna plastična, izlizala se dosta oko pločice sa shemom brzina. Htio bi to zamijeniti, kakve su npr. ove s ebaya?

https://www.ebay.com/itm/RENAULT-CLIO-2-3-KANGOO-2001-2008-Replacement-5-speed-Gear-Shift-Knob-All-CHROME/132417738760

Vidio sam tu neke stare postove, al isvi su iz 2013., a ne bi htio da moram izrezati kuglu pa da mi ne paše nova :)

2. poluga mjenjača cvili uz lijevi rub, slično kao na videu dolje, znači samo kod ubacivanja u 1. i 2. brzinu.

Gdje je problem i kako to riješiti?

 

 

Edited by Alen
Link to comment
Share on other sites

Probaj taj dio gdje je kugla dolje pospricati sa masnim sprejem. Tu bi ionako trebalo biti masno, ali se ocito mast sasusila.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Našpricao kuglu ispod silikon sprejom, cvili i dalje.

Stavljena nova ručica s ebaya. Staru sam morao raspiliti da se skine, novu grijao fenom i nataknuo, išla je relativno lagano gore.

Problem: Da bi došao do kugle ispod morao sam odvojiti onaj tuljac ispod od uzmjetne kože, pritom popucale otraga dvije plastike i sad se više ne drži za centralnu konzolu :aua:

Stavim u prvu, otraga se zategne i iskoči van. Bemti, popraviš jednu stvar, druga se potrga. Naravno da se to dogodilo nakon što sam zamijenio ručicu pa sad niti taj komad ne mogu jednostavno zamijeniti :)

Kako da to zalijepim da se drži?

Link to comment
Share on other sites

Ja sam svoju kopcu lijepio ljepilom za plastiku meni je pukla sa prednje strane a sa zadnje strane je vec neko kemijao sa nekim šarafom uglavnom dodao komad jos plastike na taj dio

Link to comment
Share on other sites

A prednje strane je jedna veća kopča, otraga dvije manje. Te dvije su obje pukle, probati ću zalijepiti/zalemiti neki komadić plastike da se drži. Tako je glupo složeno da ne vidim kako rastaviti da ništa ne pukne.

Link to comment
Share on other sites

Isti problem i na Twingu 2, cvili isto kao i na videu uz lijevi rub. Pokusao sa silikon sprejem i silikon masti, mrvicu se smanjilo, ali i dalje iritantno cvili.

Link to comment
Share on other sites

Ja sam to dobro našpricao silikon sprejom i nakon 2 dana prestalo je cviliti. Nemam objašnjenja kako, valjda se iscijedilo dolje negdje kroz tu kuglu koja je puna neke bijele masti. Mast na opip nije suha tako da ne znam kako, ali sad je dobro :)

Link to comment
Share on other sites

Hmmmm, probat cu malo vise natrackat. Skuzio sam da ima veze sa podizanjem onog okruglog za rikverc. Cim malo podignem, al ne toliko da prođe u rikverc - prestaje cvilit koliko god šetao po lijevom rubu.

Link to comment
Share on other sites

Možda podigneš mrvicu cijelu ručku pa dolje pritisak popusti i prestaje cviliti. Meni je cvililo neovisno o prstenu za rikverc. Našpricaj nešto tekuće da probije dolje, promrdaj i pusti tako malo. Tako sam i ja mislio da neće nikad prestati, a onda nakon dan-dva tek prestalo cviliti.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

ovako sam ja riješio kopče, probao sam isto pištoljem za toplo ljepilo al bi s vremenom od zatazenja navlake stalno otpustilo....

3.thumb.jpg.e5b6d3a7a2495460ef0b3a19ad97

A kugla mjenjača, kupljena prije par g , brojke ugravirane, par dolara, s tim da nisu bile u boji, al ja sam kistom naneo u ugravirane kanale boju i brzo potegnuo krpom višak...

Drži vec par g, nije se ništa izlizala....

r3.thumb.jpg.325d1578a1213e9e0dfd28e27c4

eto par ideja možda pomogne

e da ona kugla šta ti cvili meni pliva u masti, trebala bi biti ona bijela, al nisam našao, stavio litijsku i sve pet, nece joj ništa bit bez brige, a ide ko zmaj, bar meni....

Edited by ivca
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Evo ga, riješeno na istu foru, hvala za ideju.[emoji4]

Još tražim kako riješiti cviljenje, mazanje odozgora s masti ne pomaže, treba mi neka tekuća da natočim unutra.

3e0852cde55b7131cee8195a214a9abd.jpg

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

Renault-klub.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfiguritati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Koristeći se ovom web stranicom, pristajete na opće uvjete te pravila ponašanja.