Jump to content

Laguna I 1996 2.0 benzin problemi elektronike


qw47

Recommended Posts

Pozdrav ekipa, vozim Renault Lagunu I 1996 2.0 benzin 8v, 84 kw, RXE oprema. Sad s obzirom da sam kupio auto prije dva tjedna krenuo sam ga malo po malo sređivat, manje više gotovo sve je u dobrom stanju, ali eto ima tih nekih gremlina.

 

Prvo što me muči što je nakon nekih 700 km od kako sam ga kupio, samo jedan dan kad sam upalio auto i nakon što upalim kratka svjetla ili duga nebitno, cijela kontrolna tabla svjetli jako jako slabo kao i ostalo sve što svjetli po autu. Međutim kratka i duga svjetla i dalje svjetle normalno, a kad su ugašena sve kao da svijetli jače nego prije. Mislim da akumulator nije jer auto pali na zub, eventualno malkoc duže kad se usije pola dana na suncu i nakon duge vožnje u komadu tipa 50 km, kontrolna tabla svijetli jače.

 

Dalje imam problem sa klimom, ne znam da li je to povezano, ali kad ugasim kratka svjetla klima krene puhat, ali brzo prestane, sa upaljenim svijetlima samo krene zujat, ali ne puše.

 

Treća stvar je što me zezaju el. podizači prozora, suvozačev se jako teško spušta odnosno trebam stisnut 15-20 da se spusti, ali se normalno podiže, a zadnji prozori funkcioniraju normalno, ali ih ne mogu podići na glavnoj kontroli kod vozača.

 

Četvrto što me muči je radio, naime bio se zaključao i trebalo je unijet pin, umjesto da pogledam kako se unosi pin krenuo sam eksperimentirat i od tada se radio kompletno zaključao odnosno ne želi se uopće upalit niti da dođem do unosa pin-a. Točan pin imam, ali me zanima kako da ga unesem. Također ako bi mjenjao radio, da li paše bilo koji novi u moj auto ili ne?

 

I zadnje i za sada finalno pitanje je što se tiće svjećica. Mjenjam sve što mi se čini imalo dotrajalo pa sam mislio i to zamijeniti te bih ubacio nešto ovako  pa me zanima da li to paše na moju lagunu?

Link to comment
Share on other sites

Da li je osvjetljene table pojačano?

Pogledaj masu na mjenjaču i šasiji i očisti.

Za prozore vjerujem da je mjenjan modul vozačkog prozora pa onda ostali ne rade jer nije stavljen adekvatan.

Za radio sam zaboravio kako ide na L1

Link to comment
Share on other sites

Da, je, dok su mi ugašena svjetla osvjetljenje table je pojačano.

 

Oke hvala budem probao, a za radio sam baš gledao svuda i ne mogu nigdje pronaći kako aktivirati radio da mogu ukucati pin. Treba mi stići kroz kojih 5-10 dana Haynes Repair Manual upecao ga na amazonu za 4 funte pa ćemo vidit možda tamo ima nešto u tih 400 i kusur stranica.

Link to comment
Share on other sites

Evo riješen prvi problem u servisu, bio je problem sa masom i neka se žica ispod kod osigurača odspojila to riješili i radi sad svjetlo normalno. Međutim klima je u međuvremenu prestala raditi u potpunosti. Što se tiče prozora kažu vjerojatno osigurači ili kontakt se negdje gubi to ću ovih dana pogledat.

 

Što se tiče radia još uvijek nisam našao rješenje, probao sam i odspojit akumulator pa opet spojit i opet sve isto.

Link to comment
Share on other sites

mislim da bi radio trebo ostati neko vrijeme bez napajanja pa ćeš opet moći unijeti kod (koji se btw lako izračuna ako ga nemaš). Najbolje iskopčaj sve iz njega na 1 dan i noč

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

Renault-klub.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfiguritati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Koristeći se ovom web stranicom, pristajete na opće uvjete te pravila ponašanja.