Jump to content

Servis kočnica - to DIY or not to DIY?


Alen

Recommended Posts

Clio će mi negdje na prolježe trebati nove pločice, usput bi iskoristio priliku i kako je auto već u godinama, napravio detaljnije čišćenje kočnica i promjenu tekućine. Da pokucam, kočnice na cliu su dosad redovno servisirane i stvarno nikakvih problema nije bilo, ja bi da tako i ostane. Ak to prođe ok, onda drugi auto dolazi na red isto negdje u to vrijeme.

Majstori u okolici se svi nešto povampirili, zbog (navodno) puno posla nabijaju cijene, a kvaliteta im pada tako da razmišljam da to napravim doma u vlastitom aranžmanu. Nije to neka nauka, nemam dvije lijeve, alat imam, a barem ću znati što sam napravio. Fali mi jedino potrošni materijal. 
Što da kupim da je malo pakiranje protiv cviljenja i za podmazati vodilice na čeljustima?

Na cliu su  pločice i diskovi textar po preporuci lagerosa, ispostavilo se ok, vidim da textar ima i tubice masti za podmazivanje navedenoga: https://textar.com/passenger-cars/service-products/

Koliko vidim gumice na vodilicama su lagano kao popucane pa bi i to mijenjao, ima to zasebno ili neki komplet?

Što je s gumicom na klipu?

Kad sam vozio fiata to je odlazilo svako malo od soli na cesti, onda blokiranje klipa,... htio bi izbjeći takva izenađenja na cliu.

Ima kakvih zafrkancija oko odzračivanja na ovim novijim autima po pitanju ABS bloka i hidrauličkog kvačila ili još uvijek igra klasika pumpanje, šarafić, crijevo i boca?

Zadnje sam kočnice šarafio na stojki i na šogijevoj favoritki, a to je bilo pred puuuno godina :)

 

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

Renault-klub.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfiguritati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Koristeći se ovom web stranicom, pristajete na opće uvjete te pravila ponašanja.