Jump to content

Megane II 1.9 dci problem sa osiguracom na + klemi


sinisa93

Recommended Posts

Prije par dana desilo se ujutro pri hladnom startovanju da mi se glavni osigurac na plus klemi istopio. Auto je zaverglao na dvije sekunde, i tad je sve stalo i osigurac se istopio. To je onaj najveci na klemi od 400A.
 
Kupio sam drugi, zamijenio i tad je upalio, medjutim drugi dan je tesko verglao, nesto duze nego obicno ali je palio, da bi opet treci dan izgorio.
 
Mislio sam da je mozda nekakav problem sa grijacima pa sam otisao kod elektricara da ih pregleda i ustanovljeno je da svi rade i da dobijaju struju. Isto tako skinut je anlaser jer sam sumnjao da mozda zaglavljuje i da se zbog tog preoptereti i izgori ali ni tu nije problem, alnaser je potpuno ispravan.
 
Zna li neko sta bi moglo biti dalje i sta da gledam? Da li da trazim negdje ogoljenu zicu, kratki spoj ili je nesto ozbiljnije u pitanju?
 
 


Link to comment
Share on other sites

Zica ti ide alternator- anlaser i akumulator. I samo su jos hrijaci na njemu. Trazi prekid na zici na necemu sta se pali tek kad verglas. Jer bi u suprotnom akumulator bio prazan.

Sent from my LG-H870 using Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

Renault-klub.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfiguritati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Koristeći se ovom web stranicom, pristajete na opće uvjete te pravila ponašanja.