Jump to content

Renault Laguna 3 check parking brake


josip_bj

Recommended Posts

Laguna III, 2.0 DCI, 110kw, 2008.godina! U ovo Božićno vrijeme upalile se lampice (servisni ključ i uskličnik, a greška je "chech parking brake"! Dakle, parkirao sam se i automatska ručna se aktivirala, sve je bilo i redu! Nakon 5 sati, otvaram vrata i vidim da svijetli lampica od servisa, palim auto, želim krenuti, ali, automatska ručna se ne želi otpustiti! Ajde, otpustim je ručno, krenem, greška svijetli i dalje, ali osjetim da volan teže vrtim i da mi ne radi kilometar sat! Stanem sa strane, idem se spakirati, ali ne rade mi zadnji parking senzori koji su do sad bili radili! Ugasim auto, nešto zuji, i osjete se vibracije na volanu, motam volan, zujanje mijenja "ton", kao da je pumpa od serva, ulje naravno ima! Ponovo upalim auto,  ručno otpuštam i stežem ručnu automatsku kočnicu, radi super, krećem, ne želi je otpustiti automatski, ponovo je ručno otpustim, krenem, volan se i dalje teže mota, kilometar sat i dalje ne radi, ali najednom, izleti mi kartica van iz čitača kartice, kao da ju je netko bacio, nije za vjerovati bilo! Stanem, ugasim auto, idem ga ponovo paliti, ali ne da mi ga upaliti samo pritiskom na start tipku, nego moram držati tipku nekih 5 sekundi! Sad sam se s parkirao, ručnu nisam potezao, ugasio sam auto, zaključao ga,  pričekao zujanje nekih 5 minuta da prestane da mi slučajno nešto ne isprazni akumulator i sada čekam jutro za dijagnostiku!

Ako netko ima neko riješenje, savjet ili bilo što korisno, molim za pomoć, hvala! 

Link to comment
Share on other sites

Danas ništa ne mogu, u Virovitici sam trenutno i nitko od servisa ne radi! Vjerujem da je nešto sa elektronikom, jer sad vidim da mi i upozorenje od pojasa ne pišti, senzori brisača su pomiješali brzine...uz prethodno ono sve što ne radi kako treba! 

Link to comment
Share on other sites

Prije pola sata sam otpojio kleme, i jednu i drugu, jer akumulator ne mogu provjeriti kad trgovine danas ne rade! Ostavio sam tako dvije minute, spojio ih nazad i sve radi, nema niti jedne lampice ,sve se vratilo u normalu! U četvrtak za 3 dana kad se otvore trgovine, pem provjeriti akumulator!

Link to comment
Share on other sites

Moram ga prvo ispitati! Nisam pametan zašto je došlo do pada napona, jer opće nije pokazivao znakove da akumulator ne valja, fino upali i kad je minus!

Link to comment
Share on other sites

Ne. Akumulator se  ispituje kad je napunjen, a ne ako je poluprazan. Tek tada imaš prave pokazatelje startne snage i kapaciteta

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

Renault-klub.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfiguritati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Koristeći se ovom web stranicom, pristajete na opće uvjete te pravila ponašanja.