Jump to content

Clio 2, 1,5 dci, vergla ne pali, immo lampica se ne gasi


dadotomm

Recommended Posts

Pozdrav svima,

Godinama pratim forum (nije da sam nešto pisao po njemu) i do sada sam uspio naći sva rješenja problema koji su mi se pojavili na autu.

E, sada sam došao do točke gdje moram nešto i napisati jer nisam našao da je netko imao isti problem sa istim simptomima.

 

Uglavnom, Clio 2, 1,5dci, 2002. godište. 190kkm iz nekog razloga odbija poslušnost i ne želi paliti svaki put kada bih ja to htio.

 

Prilikom davanja kontakta, immo lampica se ne gasi, auto normalno vergla, ali ne pali je najkraći opis problema.

Doduše rijetko, ali se znalo dogoditi i da prilikom uzastopnog brzog davanja i otpuštanja kontakta (nakon par minuta) auto ipak uspijem upaliti bez obzira na ne ugašenu immo lampicu.

Obzirom da sam već imao takav problem i čišćenje senzora radilice je pomoglo na dulje vrijeme, ovaj put sam kupio i montirao novi, ali nije pomoglo. 

Dva nova grijača sam stavio, a ova druga dva bi trebala biti dobra tako da ne bi trebalo biti ni do toga. Vanjska temperatura nije razlog ne paljenju jer mi je jutros na minusu kresnuo, a neki dan kada je bio plus nije htio. 

Prethodnih par dana ga uopće nisam mogao upaliti i sinoć sam mu skinuo klemu i jutros najnormalnije pali. Isto tako neki dan na poslu mi nije htio upaliti (immo lampica se nije ugasila) i dečki me gurnuli (ne dovoljno brzo da ga pokrenem) i nakon toga sljedeće okretanje ključa lampica imobilizatora se ugasi i auto najnormalnije upali.

 

Eto, nadam se da sam sve potrebne podatke napisao kako bi mi iskusniji kolege mogli dati savjet što dalje pokušati napraviti kako bi osposobio autić.

Unaprijed hvala.

pozz

 

 

Link to comment
Share on other sites

jel te onda naposljetku imobilizator zajebava ili? jel se lampica i inače ne ugasi?

jesi probao one trikove sa jutuba za zaobić imobilizator? ima ih ovdje nekoliko. našao sam i jedan gdje lik drži tipku za centralno zaključavanje dok daje kontakt, i tako uspije upalit auto. (sad ne mogu više nać video.)

Edited by meshgrid
Link to comment
Share on other sites

e to bi mogao bit sex sa ljustenjem pumpe goriva pa sukladno tome i zastopavanjem dizni... kolega je imal te simptome na svojem 1.5 dci-u... nekad pali ko mina, a nekad na pas mater... ak je zbilja to brijem sa se popravak vise ne isplati jer trebas 4 dizne, novu pumpu i skidanje i ciscenje rezervara i cijelog sistema goriva...

Sent from my Redmi 4 using Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Ne bi rekao da je odmah pumpa. Imao sam taj slučaj, kad se oljušti pumpa, tlak padne auto se gasi i više uopće ne pali. Lampica se pali odmah. Po opisu bi rekao da je možda nešto oko struje, neki kontakt negdje loš. Dijagnostika bi mogla više reći da li ima kakvih grešaka.

Link to comment
Share on other sites

@meshgridNemam pojma što ga muči, mislim da nije imobilizator jer kad je greška na njemu (i na svim ovim filmićima) lampica ubrzano treperi što kod mene nije slučaj. Kod mene se upali i konstantno svijetli i onda nema paljenja auta, odnosno ponekad nakon par minuta silovanja sa pokušavanjem paljenja ga ipak uspijem upaliti. Kad se lampica ugasi auto najnormalnije palim. Probao sam neke od ovih trikova i nije pomoglo.

@zac7654321Puj, puj, puj sa takvim pričama, nekako sam skloniji varijanti popravka auta za 200-300kn (uključeno pivo i čevapi) nego ovom o čemu ti pričaš. ;) Mislim da se ljušti pumpa da mu skidanje kleme ne bi pomoglo šesti dan da upali nakon što prethodnih pet dana nije htio upaliti. Kad ga upalim nemam dalje nikakvih problema sa radom motora, niti se gasi, niti se guši, itd., sve radi kako treba.

@AlenI ja nekako razmišljam u tom smjeru. Da li bi možda mogao biti problem u relejima? Budem se probao sa njima poigrati.

Kamo ga odvesti na dijagnostiku, u ovlašteni servis, nekom od kolega forumaša ili nekom mehi kojeg možeš preporučiti?

Link to comment
Share on other sites

u pravu si, guglao sam kasnije i našao sljedeće: 

LED flashing @ 1Hz - System armed (normal with key out)
LED flashing @ 4Hz - System armed (Security check failed, key not recognised/authorised to start vehicle)
LED on solid - Key recognised and authorised to start but system node, gateway or other fault present. Unable to start vehicle so system still armed.

ljudi u ovom threadu kažu da im je problem bio u jednom od releja (kod akumulatora). vidi str 2 na linku. isplati se provjerit dal je kontakt ok, da li kliknu kad daš kontakt itd. 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 4 months later...

Evo mene nakon sto godina sa povratnim infom. 

Riješio problem zamjenom jednog releja kod akumulatora. Popravak 50kn! 

Link to comment
Share on other sites

Vadio sam jedan po jedan van i pokusavao paliti auto. Kada je jedan od ova 3 iz meshgridova linka bio vani imao sam iste simptome kao u problemu koji sam opisao. Kupio sam novi relej i piknuo ga umjesto pokvarenog i od tada nisam vise imao problema. 

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

Renault-klub.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfiguritati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Koristeći se ovom web stranicom, pristajete na opće uvjete te pravila ponašanja.