Jump to content

Valeo set kvačila


TheDamir

Recommended Posts

Pozdrav,

vrijeme mi je zamjene kvačila. Mehaničar mi je spominjao da postoje dvije vrste Valeo kvačila, valjda zelena i žuta kutija. Jedno je loše, drugo ok. Sada da li netko ima iskustva s ovim verzijama Valeo kvačila jer u autokreši trenutno na akciji set kvačila za 600kn, pa ne bi htio uzeti ovaj navodno lošiji:

https://www.autokreso.hr/autodijelovi/Bez kategorije/valeo-set-spojke-10025269/

 

Link to comment
Share on other sites

Moja preporuka, prvo skini kvacilo, izmjeri, pa idi kupiti/naruciti novo. Ja sam kupio u Lagerosu po br sasije, pa nije odgovaralo, premjerio ga i onda je tek odgovaralo.. Nedavno mi meho pricao da je mjenjao na Meganeu 1.5 dci, i tek 4.kvacilo je odgovaralo...

Za boje ne znam, ja sam kupio zuto Lukovo jer nije bilo drugoga u ponudi u Lagerosu

 

Poslano sa mog SM-G960F koristeći Tapatalk

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Naručio sa autokrešo original Valeo u zelenoj kutiji, made in France po njihovom konfiguratoru na stranicama i to je bilo potpuno isto kvačilo kao i prva ugradnja. Eto ako nekome bude trebalo, 600kn platio sa 50% popusta. Broj na kutiji: 826308

Link to comment
Share on other sites

On 21. 02. 2019. at 11:09, Alen said:

Koliko km ti ima clio i kakvi su bili simptomi, klizi kvačilo ili što?

Da... proklizavanje.. npr. na otvorenoj cesti na oko 2000 okretaja dam malo jače gas, a okretaji se dignu naglo u prazno i onda padnu nazad, dok auto nema takvo ubrzanje. Uglavnom vozio sam ja to, ali tek nakon promjene vidim kako je bilo loše. 185k km.

Stara lamela je bila skroz potrošena, došla skoro do zakovica i glatka s obje strane. Korpa je odradila svoje, a potisni ležaj je isto prosvirao. Sad nakon promjene kao da vozim drugi auto, puno bolje vuče, papučica mekana i prilikom promjene brzine nekako je to sve fluidnije.

Tko ima slične simptome svakako preporučujem promjenu... odmah se mijenja i ulje u mjenjaču.. 3 litre, što i nije neka investicija.. oko 180kn, a ovo unutra je već dobro bilo crno.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Kod mene origigi kvačilo, malo trza na hladno i tvrdo je dosta. Ne klizi, vozim dok dura. 245 tkm.

 

 

Link to comment
Share on other sites

To su i meni bili simptomi na otprilike toj kilometraži na meganu. Konačno izdahnulo na 300 tkm, počeo proklizavati u 5. brzini.

Novi Valeo komplet od 100€ i pedala mekana ko putar. Od tada prošlo 130 tkm i još je mekše nego na Scenicu koji pak ima hidraulično, a ne sajlu kao megan

Link to comment
Share on other sites

@frenchkey

I kako je izgledala lamela i korpa kad si skinuo na 300tkm? :)

Druklager nije prosvirao?

Imam još jedan simptom - malo se sporo vraća pedala na cliu kad pustim kvačilo, ne znam jel to do njega ili sajla negdje šteka.

Clio je oduvijek tvrd, sve na njemu: kvačilo (na sajlu), gas pedala, volan ubija s onim slabašnim servom. Na scenicu sve mekano osim kvačila koje je malo tvrđe. Twingo bio cijeli mekan, kad bi nakon clia sjeo u twileta mislio sam da ću nogom kroz pod :)

Baš sam gledao prošle godine za onaj BF popust Valeo set kod Kreše, ali odustao tada. Kupiti ću kad rikne, parsto kn simo-tamo ne znači puno, a rizik bio da kupim i čuvam ako ne paše.

@TheDamir

Imaš negdje renault šifru starog kvačila?

Da usporedim s onim što mi dialogys veli za mojega. Tvoj je jači pa možda ima i drugačije kvačilo.

Link to comment
Share on other sites

Onome tko vozi na dotrajalom kvačilu prije odu sinkroni na getribi.

Inače kod mene je isto Valeo kuplung i platio sam ga 610kn kad sam ga mijenjao prije 7-8god.

Link to comment
Share on other sites

Malo nevezano za temu pa nek kolega ne zamjeri..blizi mi se zamjena kvačila na Puntu od staraca pa mi Lageros nudi LUK set kuplunga.

LUK je dobar ili da se traži neki drugi proizvođač?
Meho pak kaže nemoj samo da je kineski!

Poslano sa mog LG-M700 koristeći Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Dobar je LUK, Valeo je nerijetko isti proizvod kao LUK.

Poslano sa mog SM-G930F koristeći Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Evo kod mene nakon 310 000km, sve je bilo normalno, nije lamela proklizivala, lijepo se šaltao, nije se ništa čulo. Mijenjao jer je motor bio vani pa je bila prilika.

Clio_kuplung_2.jpg

Clio_kuplung.jpg

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Dobro to izgleda.

Evo upravo pogledao, prema broju iz dialogysa, za moj clio Valeo set kod Kreše (826308V) sad kad je kao na sniženju košta 842 kn ?

 

Edited by Alen
Link to comment
Share on other sites

Alen, nisam uspio naći ništa u vezi Valeo seta. Samo znam da sam ga kupio od filiplolic tu s foruma za 500 kn jer je mislio da ga je prerano kupio (ipak trebalo mu je par mjeseci kasnije).

Stara korpa i druk ležaj su bili ok, ali je ipak sve stavljeno novo. lamela potrošena do kraja

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

Renault-klub.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfiguritati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Koristeći se ovom web stranicom, pristajete na opće uvjete te pravila ponašanja.