Jump to content

Clio 3 display radia ne radi


Zrmi RS

Recommended Posts

Prije svega odmah da kazem da je display ispravan, ali na mom autu ne radi. Ne rade ni 4 druga koje sam isprobao. Moj u drugom autu radi. Jucer mi je vrisnuo osigurac od pozicije, ali sa njega rijesio i sve je radilo. Danas display radia ne pokazuje nista, osim ako nisi vezan, ali to je zasebna zica. Sve zive osigurace sam provjerio i ispravni su. Molim savjet jel cu poludit s tim autom vise.

Link to comment
Share on other sites

  • frenchkey locked this topic

na želju autora, topic ponovo otključan. Do daljnjega...

Link to comment
Share on other sites

  • frenchkey unlocked this topic

Isprike svima, ljut sam bio jer se komentira sve i svasta i to koje kakve gluposti, a ovdje nije nitko nista ni pokusao napisati. No ovdje sam krivac bio ja, ali evo da se i ostali ne zajebu kao ja pa da napisem zanimljivu pricu. Mjenjao ledice na zadnjoj tablici. Zaboravio istekati svjetla i kontakt, te kako su ledice bile u nekom metalnom a ne plasticnom kucistu, naravno napravim kratki spoj i ode mi osigurac od lijeve strane pozicije naprijed i nazad. Osiguraci se nalaze naprijed kod akumulatora desno kod uch. Naravno da dodjem do njih mora se skinuti ona dodatna "tula" za zrak i skinuti zastitni poklopac. Odmah se dobije uvid u osigurace i prvi s lijeva od 10A je bio lociran. Kako se unutra kabine kod nogu nalazi poklopac sa osiguracima, te par rezervnih pored stipaljke, uzmem ja jedan i zamjenim te rijesim problem. upalim auto, utjeram u garazu i sve ok.

Sljedece jutro krecem na posao. Pogledam display ne radi. Nema sad veze sto sam iskasapio ruke dan prije i vristao da auto crkne. Naravno odmah sam se sjetio toga i crko je display. Barem sam u tom trenu to i pomislio. Krecem u istrazivanje. Prvo provjerim sve osigurace opet, pa i one u kabini. Sve ok, sve ispravno. Zovem frenda koji ima redizajn clia da stavim njegov display, no bezuspjesno jer je konektor drugaciji, a njegov auto noviji. Krecem prema drugom frendu sto uvozi udarene i rabljene. Daje mi doslovno 4 displaya za moj auto. Ne radi niti jedan. sad sam vec zabrinut jer je ocito crklo nesto drugo. Odlazim do treceg frenda koji ima sporta i stavljam svoj display u njegov i radi. Stavim njegov u moj i ne radi.Onak vristim vec lagano. Zovem servis koji mi salje shemu koja dva osiguraca su za kao taj display no ja opet gledam, provjeravam i sve ispravno. Tu sam vec bio na poslu i tamo blizu imam dva automehanicara koji mi daju onaj za provjeru svih osiguraca sa lampicom. Sve nozice provjerim sve ispravno. Lagano odustajem od svega i vec izmucen i premoren saginjem se jos jednom kod osiguraca u kabini. Pogledam, i nesto mi cudno. Naime, pored rezervih osiguraca sto su ubodeni dolje vodorvno, bio je i jedan uboden okomito van svih ostalih osiguraca. Ja pogledam i vidim metalne zenske nozice. Reko nemoguce, nemoguce da sam izvukao jebeni osigurac odatle i mislio da je rezervni. Nemoguceeeee. No ispalo je vrlo moguce. Stavio osigurac i display ljui moji radi. Nisam sad uz auto da poslikam koji je to osigurac, da se nebi zeznuli kao ja, ali eto skola je cijeli zivot, pa pripazite da dva dana doslovno nezdrobite na idiotriju hahahahaha.

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Obično ne komentiramo kad nemamo što suvislo napisati.
Zar da ti pisemo o čem pojma nemamo ili da pisemo provjeri osigurače?
Par takvih auta je na forumu kao tvoj i vjerojatno nitko nije imao sličan slučaj, a mi sa Cliacima, Meganima i Lagunama ionako se nismo susretali s tim.

Link to comment
Share on other sites

kod mene su rezervni osigurači prikačeni na poklopac kutije s osiguračima tako da ako ih od tamo izvadim sigurno neće ništa biti. Nisam znao za clio da je drugačije to riješeno

Link to comment
Share on other sites

2137826712_osigura.thumb.jpg.ed0544e2af8f87d563b55506c2913698.jpg

Ovo je taj osigurac koji je zaokruzen. Kad su vratasca zatvorena, poprilicno izgleda kao da je rezervni, jer se zice ne vide, a izgleda izdvojeno. Jos sam ga ja izvukao u mraku i eto kombinacije za pogresku.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Ima li rijesenja ako je taj display na suncu dugo i kad upalim auto nista se ne vidi. Jel to u njemu problem, jel se to da popravčjat ili idezamjena?

Link to comment
Share on other sites

sa alija sam i ja bio naručio samo je bio daleko povoljniji... cca 13$ 

Jednio kaj je origanalan bio narančaste boje a ovaj sa alija je vukao na crvenkasto ali koga briga... glavno da radi

Link to comment
Share on other sites

1 minute ago, BorisL said:

sa alija sam i ja bio naručio samo je bio daleko povoljniji... cca 13$ 

Jednio kaj je origanalan bio narančaste boje a ovaj sa alija je vukao na crvenkasto ali koga briga... glavno da radi

Navodno je ovo kao original pa je zato i skup. Jos carina i porez pa nebude bas jeftino. Opet nasao sam na ebayu sa auta od 35000km ali ajd ti znaj kakav je zaista...

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

Renault-klub.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfiguritati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Koristeći se ovom web stranicom, pristajete na opće uvjete te pravila ponašanja.