Jump to content

Vuče zrak kada je tank ispod 18L


TheDamir

Recommended Posts

Pozdrav,

evo jedna problematika za znalce... nekoliko majstora nema konkretno objašnjenje i svi imaju neki svoju teoriju, ali nitko nije uspio otkloniti problem.

Ovo vučem već 10 godina od kada vozim ovog Clia. Znači kada gorivo u tanku padne ispod cca 1/3 u motoru se pojavljuje zrak i gasi se. Nije mi se već par godina ovo dogodilo, ali evo danas se ugasio iako je po indikatoru gorivo bilo jedna crtica ispod polovice, što mislim da nije. Za ovakve slučaje sa sobom vozim spremnika od 5 litara i danas kada mi se ugasio, dignem haubu i na pumpici kada pumpam ima dosta mjehurića. Pokušao ponovno upaliti, ugasio se za 5 sekundi.. taman ovo što sam napumpao...

Natočio sam 5 litara iz spremnika koji vozim sa sobom... napumpao na pumpicu da prođu mjehurići i auto je nakon toga normalno upalio i vozi... na obližnjoj benzinskoj točim do vrha i ukupno računajući spremnik od 5litara u auto sam natočio 32 litre. Znači nije moguće da je bio crticu ispod pola ako je imao još 18/50 litara, što pretpostavljam da je granica gdje počne vući zrak. Prije kada mi se gasio indikator je stvarno bio dvije-tri crtice od dna, ali sada se i to pomaklo, odnosno krivo očitava.

Da li netko ima kakvu ideju do čega bi ovo moglo biti? Znači na tih 18 litara kao da mi se isprazni tank i samo povuče zrak. Na ručnu pumpicu u tom slučaju ide mix zraka i dizela.

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

Renault-klub.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfiguritati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Koristeći se ovom web stranicom, pristajete na opće uvjete te pravila ponašanja.