Jump to content

Trzanje motora u voznji


hansnamitraljezu

Recommended Posts

Poz svima, pitanje jedno.. imam Megana III 1.5 dci iz 2011. Problem je sljedeci; znaci u voznji prilikom dodavanja jaceg gasa nebitno u kojoj brzini, motor mi zatrzava i to bas onako posteno, kao da na tren izgubi snagu pa je vrati ne znam kako bi vam objasnio drugacije i shvatio sam da se to desava jedino i iskljucivo kad mi radi klima, dok je klima ugasena nema apsolutno nikakvih problema auto vuce jako fino bez ikakvog trzanja.. zna li netko mozda u cemu je stvar? inace na satu ima oko 118000 veliki servis je rađen na 110000.. 

Link to comment
Share on other sites

Sve to vuce na EGR ventil, povezanost s klimom ja mogu jedino povezat kao dodatno opterecenje motoru..

Link to comment
Share on other sites

Sacekaj druge komentare.. Meni na Scenicu 2 1.5dci s takvim simptomima bia EGR, prvo je ciscen pa posli zatvoren, novi nisam minja.. Iskreno nije mi se davalo 1200kn.a moga sam ga zatvorit i to sam napravia. Ja imam stalnog mestra za vece kvarove pa mi uvik besplatno napravi dijagnostiku, mozda ako imas priliku to napravi vidi dali sta izbacuje..

Link to comment
Share on other sites

  • 3 years later...

Pozdrav, ista stvar se počela dešavati na mom meganu iz 2015.

Motor je 1.5 dci sa 81kw, svako jače poklapanje gasa, najviše se osjeti u 2. i 3. brzini, kao da proguta knedlu (zatrza) i onda krene vući. Što je bio kod tebe problem?

Išao sam za Zadar prošli tjedam stavio sam i datacol aditiv u gorivo i ganjao ga do mora i nazad, trzanje je i dalje tu. Nikakva lampica ne svijetli, auto je redovito i uredno servisirran i ima 128 000 km.

Ako netko ima još kakav savjet, pišite. Hvala unaprijed.

Link to comment
Share on other sites

Možda je problem u kompresoru koji zacvikava.

Da je EGR to bi pretpostavljam radio i kad je klima ugašena.

Link to comment
Share on other sites

Kod mene nije do klime... zuka bez obzira upaljena ili ne... budem prvo očistio EGR i usisnu granu pa ću vidjeti dalje.

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

Renault-klub.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfiguritati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Koristeći se ovom web stranicom, pristajete na opće uvjete te pravila ponašanja.