Jump to content

K:Cijev dovoda zraka Clio 2


Niko33

Recommended Posts

“Komplicirana” situacija. Žena koja radi sa suprugom u tvrtki-rastavljena samohrana majka 10godisnje curice.Otac ne plaća alimentaciju,ona gura mjesec sa 4000kn plaće u malom stanu. Kupila je prije cca godinu dana Clio 2 1.6 16V 79kw. Auto hladan zacukava. Zamjenili su bobine-neke eBay varijanta koliko sam videl danas i svijecice - uzel joj “majstor” 1300kn. Zacukava i dalje - sljedeći joj zamjeni senzor na usisu-odmah do motora,objasni da je bilo puno posla doc do zaključka i uzme joj 1000kn(15€ je cijena senzora-zamjena otkopcaj izvuci,gurni i prikopčaj) Auto je par dana isel ok sad opet zacukava.

 

Spojil sam ga na dijagnostiku greške nema,ler gas šeće od 720-760 svaku sekundu dvije.Vecinu parametara mi neda vise očitat.

Vizualno sam spazil da joj fali usisna cijev od kutije do fara(vjerojatno je i neka plastika na tom metalu- rupi), šišti zrak sa zadnje strane motora-ko da vuče fals odnekud,rashladna tekućina varira od ispod minimuma kad auto radi do sredine posude kad se ugasi(treba odzracit????)i plus klema je cm bijele naslage na sebi imala.

Ja ću platit majstora pouzdanog a od Vas tražim da pogledate dal ko ima viska tu cijev,koji senzor,filter ili bilo kaj ispravno za taj motor pa da ponudi po nekoj ok cijeni.

Žena ne traži milostinju niti badava ništa ali mi je bilo extra zao cut priču koliko su ju odradili a napravili ništa.

 

Ja molim u njeno ime malo ljudskosti da vidi da nisu samo gov.. oko nje već da ima i dobrih ljudi.

 

Imam par sto kn viška pa Vas molim ako neko ima nest za servis ili nekaj kaj bi moglo imat veze sa zacukavanjem a da mu je viska nek javi.

 

HVALA

 

 

Ako sam pogrijesil rubriku molim moda da prebaci

 

 

Sent from my iPhone using Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

To sto šišti zrak je vjerojatno otkopčani crijevo od serva. Znaci sa bubnja servo kočnica ti ide plastična crna cijev na desni kut grane usisne (ako gledaš motor sa prednje strane)

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Ne bi bilo loše napisati odakle si (i ispuniti podatke u profilu) tako da netko od forumaša koji je blizu može pomoći.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Profil dotjeran. Lokacija vž. Ajmo ekipa, žena se ne usudi autom vozit kad zacukava na mrzlo.
Dajte mi barem par ideja kaj sve može bit pa cu joj pokupovat na otpadima kaj se da a ostatak u ducanima.
Dajmo malo Uskrsnog duha :) :)


Sent from my iPhone using Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

ne mogu ti ništa pametno reći jer se ne razumijem niti malo u problematiku i potencijalnu detekciju kvara.

Ono što je mene mucilo na mom 1.2 cliu je bilo jako zamazana klapna gasa, pa je to ubijalo okretaje i islo gore dolje. Skini ju i očisti ju dobro ako već nije.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Gumice usisne grane? One uzrokuju to variranje okretaja gore dole u leru... oko 400 kn komplet nove, vidiš ako su tvrde kad skineš granu.

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

Renault-klub.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfiguritati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Koristeći se ovom web stranicom, pristajete na opće uvjete te pravila ponašanja.