Jump to content

R Link 2 i novi android mobovi


dkola3232

Recommended Posts

Ako postoji Topic negdje, slobodno ga premjestite ili me uputite tamo, jer nisam našao na forumu...

Doduše, nov sam ovdje i također mi je Kadjar novo vozilo, zadnja tri mjeseca.

Naime, nisam uspio "upogoniti" Samsung A6+ u kombinaciji sa multimedijom ili za telefoniranje. Uredno se povežu, upare i nakon toga se prebacuje, spojeno-raspojeno, tako da ga ne mogu koristiti u bilo kojem smislu. Bio sam u ovlaštenom servisu na redovitom održavanju na 3 godine starosti, napravili reprogramiranje računala motora na trošak Renaulta i sve pet. Na pitanje za R Link-2 i problem sa "androidom" rečeno mi je da je tvornička garancija istekla i da jedino na moj rizik i plaćanje reprogramiranja mogu to napraviti, jer je moguće da će doći do problema i onda je trošak više tisuća kn... ostao sam iznenađen da je takvo nešto u današnje vrijeme moguće.

Molio bih iskusnije članove da me upute što mi je činiti i jeli tome stvarno tako? 

Stariji modeli androida (ver. 5) radi normalno, ali noviji od verzije 6 nadalje, a imamo ih u kući do verzije 8, nijedan ne radi ispravno. Našao sam na https://www.gps-rlink.com/ objašnjenje da verziju R Linka 2.2.15.703 koju ja imam u autu, nije moguće reprogramirati a da se ne dese neki problemi koji onda traže ovu akciju koju su mi rekli u ovlaštenom servisu.

Može li mi netko pomoći oko ovoga??

Link to comment
Share on other sites

Ja imam u Meganeu verziju 2.2.19.300 i savršeno radi sa Galaxyem S8, odnosno androidom 9. Probaj vidjeti ovdje (https://easyconnect.renault.co.uk/software-upgrade/r-link2) da li ti podržava update iako mislim da to nije razlog zašto ne radi dobro...

A ovo za reprogramiranje mi nije jasno da nisu u stanju to napraviti kao bez mogućih problema..

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Ma gledao sam već tamo i odgovara mi po VIN broju da ne treba nikakav update.

Ni ja nisam baš na čisto sa ovim reprogramiranjem... u servisu su ustanovili isto što i ja, da stariji mobiteli se spoje i rade ok, a noviji neće. Navodno postoji mogućnost da se sve zablokira kod reprogramiranja, pa će trebati flashanje a to je onda skupo...

Zato i pitam, ima li tko kakva iskustva. Navodno ova verzija 2.2.15.703 stvara probleme.... i ja baš na nju naletim! Neznam što ću, ali im to nikako nije na čast.

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

Renault-klub.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfiguritati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Koristeći se ovom web stranicom, pristajete na opće uvjete te pravila ponašanja.