Jump to content

Talisman 2.0 dCi- 200


shogo

Recommended Posts

Za gume ne mogu reći. Treba pogledati cijene, možda ima razlike, ili jednostavno 235 širina bolje izgleda, ili jbg to je sa drugog vozila sa kojeg paše...

A što se tiče vjetrobranskog stakla kamenčić i razbijeno? Mislim auto ima 130k km kolika je šansa da je negdje pokupio kamenčić? Ako je bio sudar da je puklo vjetrobransko staklo to se mora vidjeti.

Ja do sada promjenio nekoliko vjetrobranskih stakla, sve kamenčići. Jednom bio na popravku i drugi dan okine kamenčić na drugu stranu i pukne nekih 10tak cm.

Link to comment
Share on other sites

Na car verticalu je auto skroz čist, a zašto je mijenjano vjetrobranako staklo to je ono čik pogodi. Ako je kamenčić to nije problem, međutim ajde ga znaj što je. 

Link to comment
Share on other sites

Vjetrobran može puknuti od kamenčića tako da ne mora ništa značiti. Ali ako nije original staklo i osigura auto neće moći dobiti original već samo zamjensko.

Gume ne upisane u prometnu su nelegalne i bilo što da se desi osiguranje će se vaditi na dimenziju guma. Nek se vrati šoderašu da mu da ispravnu dimenziju.

Svi šoderaši dobre gume skidaju sa auta i prodaju na njuškalu.

Link to comment
Share on other sites

Što se tiče guma rekao sam mu da kontaktira lika u Deki Automobili od kojeg je kupio Talismana da mu isporuči korektnu dimenziju guma 225/55/17, a zašto je mijenjana šajba očito neće nikad saznat, međutim vjerojatno nije vezano za nekakav sudar, jer nema zapisa na carverticalu. Jedino da nije krpano "sa strane", bez policije i osiguranja, ali ono što sam vidio čini mi ok. 

Link to comment
Share on other sites

https://www.fininfo.hr/Poduzece/Pregled/deki-automobili/Detaljno/741507

Interesantno, Deki okrece ~1 000 000 eura godisnje prometa, znaci otprilike ~20 000 Eura * ~50 vozila godisnje.

 

Godina osnivanja:2019. Veličina:Mikro poduzetnik

Vlasnici
VEDRANA BUNČIĆ KRAJINOVIĆ, jedini član d.o.o.
       
Osobe ovlaštene za zastupanje
VEDRANA BUNČIĆ KRAJINOVIĆ, član uprave
    
Dean Krajinović, prokurist

Mikro poduzetnik, dakle vjerovatno samo Deki (Dean) i zena mu, nije lose.

 

Nevezano uz to, ako mu se desi kakva nesreca sa vozilom dok ima dimenziju guma koja nije upisana u knjizicu vozila, ako se ne varam, mislim da osiguranje odbija takve zahtjeve za naknadom stete, ali mozda sam u krivu.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Vjerojatno nisi  u krivu. Vozilo koje ima dimenzije guma koje nisu upisane u prometnu ili nisu one koje je propisao proizvođač i/ili nema atest za tu dimenziju guma, tehnički je neispravno.. Dovoljno da te osiguranje odhebe. 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Nedavno je ovdje negdje bila rasprava o tome da osiguranja znaju zezati ako index brzine gume nije isti kao onaj homologiran za taj auto na oem dimenzijama, a gdje nebi zezali za skroz krivu dimenziju.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Hmm...izgleda da je itekako bitno držati se OEM propisanih dimenzija i indeksa brzine. Eto nisam bezveze reagirao što se tiče guma, a što se tiče zamijenjenog AGC vjetrobranskog stakla vjerojatno to nije prva tvornička ugradnja nego Pilkington ako se ne varam, a to znači da se išlo na jeftiniju opciju. 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

Renault-klub.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfiguritati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Koristeći se ovom web stranicom, pristajete na opće uvjete te pravila ponašanja.