Jump to content

Megane 2 CC, podizači stakla


Hrc555

Recommended Posts

Megane 2, CC iz 2005. Zadnje desno staklo je "palo" što bi značilo da je nešto puklo u sustavu podizača i sad to tako stoji duže vrijeme. Kupio sam setove za popravak za sve prozore ali me malo frka to sam promijeniti jer video na jubitubiju nije baš neke kvalitete, ili su prebrzi, ili nešto izostavljaju ili...

Je li to netko sam rastavljao pa ima kakav pametan savjet? Čovjek u Prečkom je to popravljao pa je opet ubrzo puklo pa je opet popravio pa je još brže puklo i više nisam imao živaca za natezanje s njime jer on može samo ujutro, pa ostavi auto par sati (iako je jednom promijenio za valjda 20 minuta kad mu se žurilo) što mi baš ne odgovara plus što je na drugom dijelu grada. 

Promijenio bi ih na svim prozorima kad sam ih već kupio. Jedan majstor je promijenio prednje za valjda 10 minuta ali on to radi valjda svaki dan. Neda mi se dati 500 kuna po prozoru. 

Ima li tko kakav pametan video za stražnje prozore? ili je to sam radio? Našao sam jedan video ali ide samo do skidanja cijelog tog seta iz auta a dalje nema kako se mijenjaju te sajle i oni plastični koloturi koji najčešće puknu.

Edited by Hrc555
Link to comment
Share on other sites

Nije Megan cc ali možda ti pomogne kao vodilja.

 

Vjerujemo da je riješenje podizača isto!

Link to comment
Share on other sites

Danas promijenio te nosače ali na prednjim vratima jer je i taj radio probleme. Bila je prefrkana sajla na koloturi ali ima i dodatni problem tj. kolotura koja je na vodilicama je na jednom dijelu napukla pa treba kupiti drugi. Sve sam ja to uspio skinuti i vratiti nazad bez problema. ALI, nisam sam znao kako namotati sajle na koloturu. Na svima videima na jubitubiju kreću stavljati sajle na vodilice a zadnje na kolotur. Tako da sam odnesao to sve sa sajlama kod majstora koji mi je to nekada radio da mi namota na kolotur i sad taj podizač radi ali je pitanje do kada s obzirom na djelomično puknut kolotur na vodilici stakla. Sutra je na redu stražnji podizač. Upute za vađenje tog cijelog sklopa na jubitubiju su stvarno OK ali nema uputa kako da se namotaju sajle na kolotur pa ću se opet morati snaći.

Edited by Hrc555
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Da javim epilog svega toga.

Sam sam popravio stražnje podizače. Našao jubitubi video kako skinuti cijeli stražnji sklop, našao i video kako namotati sajle ali je bio u lošoj kvaliteti i za drugu stranu ali sam ipak uspio. Nije problem što je druga strana na videu nego budeš sav nadrkan kad to radiš, hoćeš li moći to napraviti jer nitko živ to neće slagati a pogotovo na tom autu ni za kakve novce pa je to problem. 

Za polovni dio traže po 900 kuna ako uopće imaju a s tim polovnima je isto lutrija koliko će trajati. Uglavnom, stražnje podizače bi sada skinuo, popravio i namonitrao nazad za pola sata.

Sljedeći puta ako bude trebalo popravljam i prednje podizače. Mislio sam da je problem namotati sajle na plastični kolotur i vratiti koloturu na mjesto ali sam na stražnjem naučio što znači lagana poluga s koloturom pa se lagano ubaci na svoje mjesto. 

Imaju i dobre upute na nekom UK forumu a čak su si i napravili "alat" da lakše namotaju sajle. 

https://www.meganeownersclub.co.uk/forum/viewtopic.php?f=25&t=26341

Tamo sam saznao da su njima do negdje 2015. godine sve te podizače popravljali besplatno pošto su ih tako dobro napravili. 

 

 

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

Renault-klub.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfiguritati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Koristeći se ovom web stranicom, pristajete na opće uvjete te pravila ponašanja.