Jump to content

Ne radi daljinsko zaključavanje


hyko

Recommended Posts

Pred par dana prestalo mi je raditi daljinsko zaključavanje na Modusu. 

Auto se normalno zaključa iz unutra na tipku na konzoli za zaključavanje ali na daljinsko zaključavanje se ne zaključa. Isto tako kad se proba zaključati pomoću brave zaključaju se samo vozačeva vrata dok sva ostala ostanu otključana.

Pretpostavljam da je centralno u kvaru da nebi zaključao sva vrata kad se stisne tipka unutar kabine za zaključavanje. Isto tako ne znam na koji način radi kad se okrene ključ na bravi ? Dali bi on u tom slučaju trebao zaključati sva vrata ili samo vozačeva. 

Ista stvar je na oba 2 ključa tako da problem nije u ključu, i kad se stisne tipka na ključu auto ne signalizira ništa (žmigavci ne pokažu ništa) tako da pretpostavljam da je problem u prijemniku same brave na autu obzirom da na tipku iz unutra sve funkcionira a i oba daljinska ne rade. 

Auto je 2005 godište i ima ključ nije sa karticom. 

Link to comment
Share on other sites

Nakon malo "googlanja" vidio sam da ključ nakon što se izvadi baterija treba proc ponovnu sinkronizaciju sa autom da bi radio. Kada sam otvorio prvi kljuc koji je u upotrebi i koji je prestao radit vidio sam da je u njemu baterija ispala iz lezista, a drugi kljuc sam rastavio i isto tako izvadio bateirjud a bi promjenio kuciste jer je isto bilo osteceno. Mozda je samo stvar do sinkronizacije. 

Ako je netko radio sinkronizaicju na Modusu (ili Cliu 3) molio bi da mi napise neki postupak obzirom da sam ja samo pronasao neke postupke na stranim forumima. 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Daj to kaj si nasel pa cemo nekaj zmislit...

Mjenjal sam bateriju na ključu od modusa i nisam nis moral sinkat poslje zamjene...

 

Link to comment
Share on other sites

Baterije su ok, provjeren je napon baterije sa multimetrom. 3.3 V koliko i treba biti.

Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...

Da podignem temu obzirom da se nije bas puno njih javilo sa nekim prijedlogom a jos uvijek nisam rijesio. Dakle i dalje zakljucavanje ne radi iz vana na bravi tj. kad se okrene kljuc samo vozaceva vrata se zatvore, daljinsko uopce ne radi a iznutra se uredno zaključa preko tipke na konzoli. Pretpostavljam da bi modus trebao biti kao clio 3 po tim stvarima pa mozda po tome potrazit malo ? Probao sam također maknut konektor koji vodi na osigurače i tada prestane radit zaključavanje iz unutra ali nakon ponovnog  spajanja nije se vratilo u normalu...

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

Renault-klub.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfiguritati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Koristeći se ovom web stranicom, pristajete na opće uvjete te pravila ponašanja.