Jump to content

Lanac


JuniorRi

Recommended Posts

Moj twingo ima lanac umjesto remena. Prve verzije, c3g 702 motor (ima klimu) monopoint ubrizgavanje. 40kw, 55hp

 

Zadnje vrijeme se cuje lanac, tj cuje se kao da vozim dizela.

 

Posto mu je ovo zadnja ili predzadnja registracija zanima me koliko je to velik posao izmjena lanca i sta sve ide uz to. Cca raspon kuna od do.

 

Sent from my WAS-LX1A using Tapatalk

 

 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Ako ga misliš voziti narednih godinu dana, MJENJAJ LANAC ČIM PRIJE.

Dobra stvar ako zaboraviš na redovne intervale sa lancima je da te oni počinju tjerati da se upitaš... baš ta buka, specifična- kod verzije sa remenom ako zanemariš promjenu, nema nekog upozorenja... sve dok ne pukne, a tad je kasno za redovnu izmjenu potrošnog materijala.

Inače meni veliki servis za verziju sa remenom nikad ne izađe više od 950kn, pa bi trebao proći podjednako ili jeftinije. (nisam zagovornik izmjene samo jednog dijela distribucije, već sa svim napinjačima, klizačima, vodilicama, pumpom vode)

Posao nije strašno  velik, ozbiljan majstor to može obaviti u dva-tri sata max.

Lanci su fora jer mogu puno više izdržati od običnih gumenih remena ako se motoru redovito održava razina ulja i mjenja ulje/filter.

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Na tom motoru pumpu vode ne pogoni lanac. Tim je trošak manji. Izmjena lanca,  dva lančanika, natezača, brtve dekla nebi trebala biti neki veliki izdatak, mijenjaj što prije

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

Renault-klub.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfiguritati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Koristeći se ovom web stranicom, pristajete na opće uvjete te pravila ponašanja.