Jump to content

Clio Storia - cviljenje remena


Danchibald

Recommended Posts

Eto, a ja kad sam rekao da su meni isto napravili, neki ovdje su se čudili... Bitno da je riješeno 👍🏼

Edited by grgaph2
Link to comment
Share on other sites

Evo vozio jutros, vozio veceras, na hladan motor popalio sve sto se moglo popaliti i niti jednom nije... Napokon!!!

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

On 05. 11. 2019. at 20:45, Ico_Zg said:

Ako ti cviljenje nestane kada se stisne spojka kažu da je najvjerojatnije u pitanju potisni ležaj...

Ja već 2 godine pokušavam odgonetnuti koji mi vrag cvili u zimskim jutrima kada temperature padnu ispod +7C. Cvili nekih 40-ak sekundi od paljenja i pojačava se dodavanjem gasa, nakon toga prestane. Ostavljao sam auto nekoliko puta kod raznih majstora i niti jedan nije dijagnosticirao problem jer kod njih ništa nije cvililo. Uglavnom nabavio sam si stetoskop pa ću ove zime opet slušati, čini mi se da je kod mene u pitanju ležaj na alternatoru.

Umro sam od smijeha :D :D :D   Čuje se kao da je neka životinja prignječena u alternatoru :D  Vjerojatno osovina ili ležaj osovine. To možda i mene čeka prije ili poslije.

U svakom slučaju ništa ne smije cviliti da je ne znam kako vlažno ili mokro.

Link to comment
Share on other sites

On 18. 11. 2019. at 19:19, Med0 said:

 

U svakom slučaju ništa ne smije cviliti da je ne znam kako vlažno ili mokro.


Ni kada proletim kroz lokvu vode? Tada mi se nakratko čuje cviljenje nekog remena.

Link to comment
Share on other sites

Ništa ne smije cviliti.

Meni se auto jednom zaustavio iznad vodene mlaznice na autodromu koja je špricala po motoru od ispod jedno dobrih 10ak sekundi, pa apsolutno ništa nije cvililo. Nikad mi ništa na autu nije cvililo da sam prošao kroz ne znam kakvu lokvu. Čak niti na punoljetnom R19 16V.

Dva ili tri puta mi se dogodilo da mi je auto stajao na kiši dok sam bio na poslu, pa je zacvilio kanalni remen kod paljenja auta. Bilo je to prije XY godina. Odmah sam ga odvezao da ga promjene i nikad više nije cvilio.

Link to comment
Share on other sites

Meni je na autu nekoliko dana nakon velikog servisa tako zacvilio remen ispod haube da sam ga čuo unutra, a žena je vani ugasila auto od straha. To je bilo jednom i nikad više se nije čuo. Valjda je odcvililo što je moralo [emoji4]

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

Renault-klub.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfiguritati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Koristeći se ovom web stranicom, pristajete na opće uvjete te pravila ponašanja.