Jump to content

Clio 1.4 16v problem s kočnicama


Kasabian

Recommended Posts

Bok, imam problem s kočnicama na Cliu.

Pri jakom kočenju blokira zadnji lijevi kotač. Bio sam kod mehaničara, sve je počišćeno i podmazano, pakne su dobre, cilindri dobri, ali nema promjene.

Auto navodno nema ABS, iako još uvijek ne vjerujem 100% u to jer je najjača razina opreme- RXT. Ne znam na kojem principu ima sustav kočenja, tek sam ga kupio na temelju odličnih iskustva s bivšim Cliom s identičnim paketom opreme. Bio sam na tehničkom, tamo mi je čovjek izmjerio sile i ispada da radna kočnica na 1. osovini koči dobro, ali na drugoj desni kotač ima upola manju silu. Ručna je dobra. Tip na tehničkom mi je rekao da je problem u regulatoru kočione sile koje košta 1300 kn i za sad nisam našao zamjenski.

Moje pitanje je- u kojem smjeru da krenem? Je li samoubojstvo rješenje? Ima li Clia nakon smrti? Hvala!

P.S. Tehnički je za 10 dana pa ono... bilo bi lijepo da prođem...

Edited by Kasabian
Link to comment
Share on other sites

Ako imas abs onda u motornom prostoru imas kvrgu iz koje vire cijevi od ulja i neke zice. Pogledaj imas li to igdje pored motora..

Ovako nesto

9ec62f2211cb9aff68c7f07c9448bf40.jpg

Link to comment
Share on other sites

na mom starom meganu je lijevo ispred mulde, auto je iz 1999. Clio je valjda mlađi i jača je oprema tako da ne vidim razloga da nema ABS. Osima ako nisi prvi vlasnik. Tad je sve moguće.

Na cliu bi Abs pumpa trebala biti negdje ispod posude antifriza, pogledaj ovaj video:

 

Link to comment
Share on other sites

Tek od 2004 nadalje ABS je obvezan u svim automobilima, do tih godina je bila opcija pa tako je moguce da nema ABS-a?

Link to comment
Share on other sites

Vidim da mu je oprema RXT, moja je bila daleko slabija RN. I to iz '99.
Pa sam po tome mislio

Tapatalk
 

Link to comment
Share on other sites

Pogledaj jel ima osigurač od absa, ako ima, izvadi ga, ako zasvijetli abs, imaš ga.

 

Ili na šodru isprobaj.

Link to comment
Share on other sites

Pa ako ima onu kvrgu s videa onda ima i ABS. Dignut haubu i zabit nos je jednostavnije nego tražit osigurač, tražit dijagnostikom, raspitivati se po internetu, gledati u kristalnu kuglu i sl.

  • Haha 1
Link to comment
Share on other sites

al komplicirate, pa svatko ko se imalo kuzi vidi ako ima abs ili ne, valjda mu nije mehanicar toliko nesposoban

ako ima staru prometnu u njoj pise

Link to comment
Share on other sites

Vidim da sam prozvan da se ne javljam, ali ne visim bas na forumu cijelo vrijeme... hvala frenchkeyju na videu. Pogledao sam, ipak nema abs, ima obični kočioni cilindrar kao na kojem je posuda za ulje. Da sam razočaran, jesam, ali sam još više iznenađen da je netko u toj opremi doplatio klimu i alu felge, a abs ne... bilo kako bilo, idem sutra do mehaničara pa da vidimo jel se da kaj napravit s tim regulatorom da baš ne moram uz regu dat i 1300 kn za regulator...

 

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Evo da javim rješenje- morao sam na kraju kupiti novi regulator kočnica, uz to su promijenjeni i zadnji kočioni cilindri i sad sam lakši za 2000 kn, ali auto koči kak treba...

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

Renault-klub.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfiguritati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Koristeći se ovom web stranicom, pristajete na opće uvjete te pravila ponašanja.