Jump to content

Clio 1.4 16v Expression- molim savjet


Kasabian

Recommended Posts

Bok svima!

Imam priliku IZNIMNO jeftino, ispod svake cijene od poznanika, prvog vlasnika kupiti Clio 3 ph1 Expression iz 2006. sa 1.4 16v K4J motorom. Auto je redovito mehanički održavan, remen je promijenjen prije 2 godine na 133000 (sad ima 156000), ulje i filteri svakih 8-9000 km, ovjes je kompaktan bez zvukova, uglavnom je vožen manje po gradu, a više po otvorenoj cesti, ali je auto iz centra grada pa ima pokoju ogrebotinu i interijer treba jedno ozbiljno kemijsko čišćenje.

E sad, trenutno imam Clio 2 ph1 sa istim motorom i RXT paketom opreme koji je pun opreme. U prilog trojci ide to što je 6 godina mlađi, ima 2 zračna jastuka više (koje mi nije u planu otvarat, ali nikad se ne zna), ima ABS. Međutim, ta Expression oprema je dosta rustikalna- nema maglenke, el. poešavanje retrovizora, senzor vanjske temperature, ima crne kvake, ratkape, ono... Caritas oprema. Znam da to nisu neke stvari bez kojih se ne može, ali lagao bih kad bi rekao da mi je svejedno. Pa evo, tražim savjet. Kupiti ili ne? Prijeći preko siromašne opreme ili ne? Koliko je ili nije jednostavno/skupo/jeftino staviti maglenke, retrovizor sa senzorom temperature i sl. gadgete? Ima li ta oprema sve potrebne kablove za plug&play ili cu završiti na psihijatriji? Hvala svima!

Link to comment
Share on other sites

Ako ti treba veći auto, Clio 3. Ako ti ne treba i ako je grad većinom u pitanju Clio 2. S Cliom 2 ces se i zabaviti za razliku od Clia 3 s tim motorom. Lakši, agilniji, direktniji. Sve zavisi za što ti treba auto.

Link to comment
Share on other sites

Jedno vrijeme sam paralelno vozikao Clio Storiju (dakle dvojka) i Clio III, ista su godišta bila. Trojka je ipak veći i malo moderniji automobil i ja bih bez razmišljanja išao na tu opciju. A što se tiče ovih stvari oko opreme, tu najbolje sam ocijeni i baci matematiku pa vidi je li se neke stvari isplate naknadno.

Link to comment
Share on other sites

Imam kilometara u oba auta, dobro dizeli su sve al ti auti, mozda sam mrvicu pristran jer je u nasem vlasnistvu Clio 2 al hebo mene , ja bih radije "sigurni" CLio 2 nego gol i nepoznat Clio 3.

Jedino ak je ova trojka toliko jeftina da ju stignes prodat i za to kupit bolji auto od oba ta, al to sad bas ..

 

Link to comment
Share on other sites

22 hours ago, Kasabian said:

Koliko je ili nije jednostavno/skupo/jeftino staviti maglenke, retrovizor sa senzorom temperature i sl. gadgete? Ima li ta oprema sve potrebne kablove za plug&play

Nije plug&play, treba provlačiti kablove. Taj motor će više trošiti u tom cliu, ali ide sasvim ok, mada traži obrtaje. 

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

Renault-klub.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfiguritati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Koristeći se ovom web stranicom, pristajete na opće uvjete te pravila ponašanja.