Jump to content

Megane II, 1.6, 2005., gasi se u vožnji


Bekrija

Recommended Posts

Dobar'veče... 🤨

Rijetko sam na forumu a i to samo kada nešto ne valja. Tako i sada...

Dakle, Megane 1.6, 2005. godina, nekih 160000km, gasi se dok je hladan motor; ono, lagano kreneš ujutro, stisneš kvačilo kako bi prebacio u brzinu a on krepa bez ikakvog upozorenja ili greške na satu. Kada se zagrije, to se ne događa. A i ovo se događa, možda, jednom tjedno.

Reko', bolje da prvo priupitam ovdje pa ću pred majstorom zvučati kao da nešto znam... 😎

Link to comment
Share on other sites

Imas plin, nemas..
Kad si cistio klapnu gasa? Kad si promjenio,svjecice, filter benzina, zraka.. ima li ulja u usisnoj grani? Kakav je map senzor, treba ga ocistiti od ulja.. itd..

Link to comment
Share on other sites

Klapna gasa ne pamtim da je čišćena od kada je auto u mojem vlasništvu. Servisi/filteri redovito odrađeni. Za MAP senzor ne znam šta bi ti rekao... Idem preksutra odraditi dijagnostiku pa kome opanci a kome obojci...

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Izgleda da je problem sa gašenjem otklonjen čišćenjem klapne gasa... Divota, pomislim, kad ono evo slijedećeg sranja: pri pokretanju kao da anlaser "ne uhvati, preskoči..." i pri tome napravi čudan, čak jeziv zvuk. Događa se sporadično. Majstor ja bacio oko na anlaser i kaže da se doima okej.

Nastojao sam svaki put kada pokrećem auto snimiti čitavu proceduru i naposljetku sam uhvatio događaj: https://youtu.be/HCdwcwSZbzI.

Trebam li majstora ili egzorcistu? Hvala...

Link to comment
Share on other sites

Aj', molim te, objasni neukom čovjeku šta točno radi varijabilna remenica, koja je cijena iste i ne bi li se u tom slučaju vidio nekakav error na dijagnostici? Naime, nikakvog upozorenja nema niti na dijagnostici niti na instrument-tabli...

Link to comment
Share on other sites

varijabilna zakreče dodatno usisnu bregastu za bolje punjenje zraka motorom....cijena je bila 900 kn  pred  4 g. kad sam ja mijenjao..kod Lagerosa uzeo...sad je možda i jeftinije..meni je to radila kod jutarnjeg paljenja i nije palila grešku...jedino da ti je tako loša pa da ti u vožnji stvara probleme onda možda i bi...siguran sam pa skoro 100 posto d ti je to varijabilna..ak imaš uskoro zamjenu zubčastog remena onda to planiraj zajedno zamjenit

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

Renault-klub.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfiguritati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Koristeći se ovom web stranicom, pristajete na opće uvjete te pravila ponašanja.