Jump to content

Megane 3, 1.9 dci 2012, zvukovi iz prednjeg ovjesa


pere

Recommended Posts

Evo taman da sam ga opral kak spada i rijesil servis...upali mi u uho neki zvukovi iz prednjeg lijevog dijela. Auto ima 207k km i prije dvije godine sam mjenjal kugle i spone, ubrzo nakon i balans stangice. Mester ga upravo digo i veli sve napeto, bez lufta i ne vidi problema. Reko bi ja slabi mester haha. Veli da opasno nije nist, da moremo drugi put provjeriti letvu i zglob (ak sam ga dobro skuzil). Navodno tu more biti problem. Kaj se tice sigurnosti veli nemam brige, al mene smeta... pogotovo kaj bude auto ubrzo isel u prodaju i posto je sve tip top, mora i to na cisto. Zvuk se javlja kod cimanja lijevo-desno na mjestu ili kod brzina do par kmh kod preparkiravanja il slicno. U voznji sve pet. Zvuk je ko da neki zglob na suho radi. Dakle ne skripi nek strugne kad se mjenja smjer okretanja volana. Cak se i vibracija osjeti ak se "slusa". Nemam pojma jel bi mogla bit letva il kaj slicno... pod pretpostavkom da su ostali djelovi volana uredni i bez lufta. Prije nek odem k jos nekom il u ovlasteni, rado bi cuo vasa iskustva. Ak je luft u letvi, jel se to da kvalitetno reparirat?

Hvala i zivili!

Link to comment
Share on other sites

Meni na istom simptomu kako ti navodiš 2 različita kvara... Desna kugla u prvom slučaju, a u drugom ležaj amortizera... Ideš... 207tkm...em rijetki em ista km.. jucer okrenuo 207tkm, bez kvara ikakog do sada

Link to comment
Share on other sites

Eto, valjda i isti dan sisli s trake. :zubo:

Tnx, budem u medjuvremenu jos negdje zatrazil dijagnozu il cekal da se zvukovi malo poglasne :dobroje: 

Link to comment
Share on other sites

To bas vuče na kape amortizera, najvjerojatnije je samo jedna loša tj ležaj u njoj.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

I ja bih posumnjao na ležaj amortizera, imam više iskustava s tim posebno na Twingu i ranije na R5. To meštri teže uoče ako im sam ne skreneš pažnju na simptome.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Jebaga led, ak zna neko kak se na njemackom veli kapa amortizera, slobodno me pocasti! :D Bogte, sporazumjeti se s mestrom na njemackom…. omg

Btw. Stoßdämpferkappe mu bas nije sjelo iako je logicka rijec skroz haha

 

Edited by pere
Link to comment
Share on other sites

Probaj sa ležaj amortizera, možda je lakše?

Rukama nogama ako neide onda papir i kemijska pa nacrtaš amortizer i zaokružis vrh 😂

Edited by laci
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Znam da je bilo davno,  al Njemci vele i Domlager za ležaj amortizera. Pa ako nekom treba... 

  • Haha 1
Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

Renault-klub.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfiguritati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Koristeći se ovom web stranicom, pristajete na opće uvjete te pravila ponašanja.