Jump to content

Čišćenje isparivača klime


dombos

Recommended Posts

Na Scenicu 3 2012. se klima usmrdila do mjere da nije uopće moguće koristiti ventilaciju ako je temperatura zraka iznad 0C.

Auto je nekoliko puta čišćen ozonom, a i sam sam ga čistio s raznim sprejevima, no smrad se vrati nakon dan-dva. Serviserima se neda zezat s nekim detaljnijim čišćenjem klime, a u ovlaštenom kažu da se upljesivnivio isparivač.

Jedan serviser koji se samo bavi auto klimama me savjetuje da sačekam toplije vrijeme i onda obavim servis klime koji uključuje nadopunjavanje plina i dugotrajnije čišćenje auta ozonom, jer se problem češće javlja ako nedostaje plina u sustavu.

Na nekim autima postoji crijevo koje vodi do isparivača, a koje se uglavnom nalazi skriveno negdje ispod plastike komandne ploče kod suvozača. Ako se tu ulije pjena za čišćenje klime, to bi trebalo riješiti problem (navodno). Zanima me gdje se to nalazi na Scenicu 3 i kako doći do toga, može li netko objasniti?

I za kraj, ima li netko preporuku nekog servisera koji bi očistio klimu, a da se isti nalazi na području Osijeka?

 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

pozdrav! u spremištu kod koljena suvozača,  s gornje,  lijeve strane, ima jedna rupica na koju je s vanjske strane prikopčano crijevo koje mislim da vodi do isparivača.

https://www.youtube.com/watch?v=3UFCMy2nEvI  vidi se crijevo na 2:19

Link to comment
Share on other sites

Najveci smrad skuplja se na dnu isparivaca kod filtera koji je cak dostupan da iscackas lisce i mulj sa nekim impriviziranim usisavacem. Izmedu isparivaca i dna kutije tj kadice gdje se skuplja kondenzat je neka vrsta gume/pjene i to mozes ocistit samo vodom i deterdentom pomalo i cekat da sve otece. Cijevcica o kojoj pricas je odvod kondenzata i mozes joj pristupit ili od ispod auta ili da raskopas sve ispod kutije ventilacije. Pristup sa strane odvoda je nazalost cist. Problem je na strani kod filtera i ispod njega a to je s druge strane isparivaca.

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

Renault-klub.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfiguritati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Koristeći se ovom web stranicom, pristajete na opće uvjete te pravila ponašanja.