Jump to content

Na stisak kocnice / lijevog zmigavca - pisti zvuk za sektora.


Vox2

Recommended Posts

Na meganu 2 ,karavanu.  Cura je uocila da na stisak kocnice ili davanja lijevog zmigavca pali se zvuk od senzora zadnjih. Zvuk dolazi iz gepeka. Kada se parking senzori ugase off na tipku na naslonu za ruku. Nema nikakvih vise tonova. Ne dogada se stalno. Skuzili smo kad je i auto na tempomatu, i kruza i da se lijevi zmigavac, ugasi tempomatu. Desni zmigavac kada se upali nista.

Sa cime bi moglo biti povezano ? Masom nekom od nekog uredaja. Sumnjam da je sve to na jednom strujnom krugu.   Neki puta je kada se kocnica stisce se čuje nevezano za zmigavac.

Probao sam skinuti sijalicu zmigavca i vise tog zvuka nema.

Hvala!

 

Edited by Vox2
Link to comment
Share on other sites

Da,masa je negdje problem. Svejedno ocisti kontakte straga s obje strane. :dobroje:

Poslano sa mog Mi A1 koristeći Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Pregledao iza oba fara. Sve ok. Nigdje nikakvih tragova. Ne znam kako je sve to povezano, tempomatu, pakring senzori, i zmigavci.

Da netko ima el.shemu insalacije bilo bi lakse  :)

Link to comment
Share on other sites

Provjeri žice u pregibu petih vrata, klasičan problem ako nije masa. Ako je auto imalo ili ima kuku, može i tamo biti kurcšlus. 

Kad se uključi žmigavac, upali ti svjetlo rikverca i kočnice. Kočnica ti isključi tempomat. Rikverc svjetlo ti uključi senzore. 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

Renault-klub.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfiguritati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Koristeći se ovom web stranicom, pristajete na opće uvjete te pravila ponašanja.