Jump to content

Megane II 1.5dci ubačene krive dizne

dizlo1.5

Recommended Posts

Pozz svima, kao što naslov kaže vlasnik sam Megana II 1.5dci (82ks varijanta) redizajn i na ispitivanju dizni mi je rečeno da su u autu krive dizne!!! Auto se čudno ponaša (nemiran, dimi, malo više troši ali ide odlično) te sam saznao kako su u autu u biti dizne od jačega modela (nije precizirano no pretpostavljam od jačeg 1.5dci). Inače dizne su OK ali jednostavno ne surađuju sa trenutnim računalom i općenito setup-om (ko bi reko lol). Ponuđeno mi je da se ubace 4 nove dizne pa će stvari možda biti u redu (nisu sigurni) a to košta ko pola auta. Ima li tko kakav prijedlog što bi se moglo napraviti i da li je uopće tko imao takav slučaj ikada😄

Nisu dizne sinkronizirane  al auto svejedno radi, dapace ide odlicno ? Malo mi je nategnuto to.

Pokusavali bi promjenit al nisu  sigurno dal ce to pomoc? Genijalno.

Po meni, trazi drugo misljenje. Ako imas taj motor 60kw, iskreno nije neka sreca al sad kaj je tu je .

• Haha 1

1 hour ago, mata73 said:

Prvo vidjeti da li su uneseni ispravni koodovi dizni (svaka ima svoj).

Provjereno već.

12 minutes ago, hrvojexyz said:

Nisu dizne sinkronizirane  al auto svejedno radi, dapace ide odlicno ? Malo mi je nategnuto to.

Pokusavali bi promjenit al nisu  sigurno dal ce to pomoc? Genijalno.

Po meni, trazi drugo misljenje. Ako imas taj motor 60kw, iskreno nije neka sreca al sad kaj je tu je .

A eto ni ja ne razumijem, prvenstveno tko je uspio ubacit krive dizne unutra (tako sam kupio auto). Auto starta normalno, na gas reagira bez greške ali kako sam napisao gadno dimi, nemiran na leru i povećana je potrošnja. Da, nisu sigurni jer jer je mijenjan i kompjuter, kažu da nisu sigurni kako će reparirane orig dizne reagirati. Inače auto je kod jednog poznatog Bošiste ali su i oni zatečeni očito😆 

Nego meni pada na pamet možda mapiranje?? Možda bi tjuner neki to mogao uglazbiti hmmm

Daj broj šasije i uslikaj diznu s brojevima na 4. cilindru, pa ćemo ti reći da li prave 🐘 od tebe ili je nešto drugo u pitanju. 

• Like 1
  • Haha 1

Pa mozes to i sam pogledat na netu. Ukucaj renault part number pa vidi sta ti izbacuje za koje je motore. Al jbg.. peh. Kupi polovne pa ove prodaj ako su ispravne. Nove ti se definitivno ne isplate.

22 minutes ago, direstraits said:

Daj broj šasije i uslikaj diznu s brojevima na 4. cilindru, pa ćemo ti reći da li prave 🐘 od tebe ili je nešto drugo u pitanju. 

Sutra idem po auto u servis pa onda, ako sam dobro razumio brojevi na dizni na 4cyl se vide dok je dizna ubačena?

17 minutes ago, Lowlife said:

Pa mozes to i sam pogledat na netu. Ukucaj renault part number pa vidi sta ti izbacuje za koje je motore. Al jbg.. peh. Kupi polovne pa ove prodaj ako su ispravne. Nove ti se definitivno ne isplate.

Ne isplati se nikako, cijena za te 4 reparirane dizne je skoro pola vrijednosti auta :S:S

• Like 1

• Create New...

Important Information

Renault-klub.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfiguritati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Koristeći se ovom web stranicom, pristajete na opće uvjete te pravila ponašanja.