Jump to content

1.4 16V ugradnja plina


hyko

Recommended Posts

nema više naljepnice, ničeg, otvor za tankanje ispod poklopca, boca umjesto rezervnog kotača. 

Link to comment
Share on other sites

Nekaj mi je sad nejasno i zbunjen sam... 

U jednoj temi se pljuje i osudjuje ljude koji micu dpf, egr i sl. ekologiju. Tretiralo bi se to kao kazneno djelo itd isl. 

A sad se, koliko sam ja uspio skuzit iz teksta, podrzava ulazak u garaze sa vozilom koje ima plinsku instalaciju iako je to zabranjeno. 

Dvostruka mjerila, moral na nivou i tak to. Malo bi bili civilizirani i europljani, al onda nas ipak sreze nas balkanluk... 

Edited by ph-quick
  • Like 1
  • Haha 3
Link to comment
Share on other sites

General prohibition
''There is no general prohibition  in Europe for parking cars with an LPG installation in parking garages, but you may still encounter restrictions.''

 

Dakle malo si zamijenio teze. Na balkanu su, dapače veće restrikcije nego u EU. 

image.thumb.png.e25aacb168449c1d176059cac69ff518.png

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Kažu da je problem u tome što je LPG teži od zraka i dugo se zadržava u garažama. Teško ga je provjertiti.

Iako mi to nije baš najjasnije jer znam iz iskustva da se kućni detektori/alarmi za plin stavljaju visoko jer se diže gore...

Link to comment
Share on other sites

Novi plinski sustavi su 100x sigurniji od starih, imaju sigurnosne ventile, kako su automobili opcenito sigurniji, sigurniji su i plinski sustavi. Mnogi proizvodjaci imaju tvornicki ugradjen lpg i cng.
Nema vise isparivaca pa crijevo u frgic pa otvori ventil. Takvi su sustavi bili nesigurni.
Danas rijetko koji auto na plin plane, puno rjedje od onoga na benzin i dizel koji nemaju nikakve sigurnosne ventile.
Lpg je danas gotovo jednako siguran kao i ostala goriva.
Ovo s garazama su pravila od prije 30-40 godina kad kod nas podzemnih garaza nije ni bilo. . osim toga, podzemne garaze moraju biti projektirane sa adekvatnom ventilacijom.

Modern LPG vehicles purchased after 2001, may be parked underground, in garages and car parks. It results from the fact that LPG tanks are equipped with the special safety mechanism responsible for minimizing the risk of leakage or explosion.
f4d73589105b4830be70ddd143d9882a.jpg

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Pravila su takva. I to je to. Glupa i stara su. Vozim se dosta po njemačkoj i nigdje u garažama nisam vidio da LPG ne smije unutra. A kod nas je to pravilo... Doduše nikada kod nas nije bilo da nisam imao gdje van parkirati. Ne vidim previše u tome problem.

Link to comment
Share on other sites

Nisam ni kod nas vidio znak da je zabranjeno...

Poslano sa mog SM-G965F koristeći Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

City Centar je imao zabranu za LPG u garažama 200% ziher. Ne znam da li još uvijek imaju. Bilo je još nekoliko garaža koji su imali znak s prekriženim LPG-om na ulazu.

Link to comment
Share on other sites

U Arena centar uredno parkiram u garaži, nisam vidio znak zabrane. Ako me sjećanje služi jedino sam u Budimpešti u onom njihovom šoping centru na ulazu u garažu vidio taj znak pa sam parkirao vani. Držim se onoga što piše na ulazu u garaže. Inače imam parkirno mjesto ispod zgrade u garaži i tamo i parkiram. Nemamo nikakav znak zabrane. Zgrada je novija i ima dolje sve moguće senzore i sustave za provjetravanje.

Jedna trivija koju sam ovdje pročitao. U Rijeci je 1995. godine izveden teroristički napad auto bombom, nekakvim Fiat-om koji je imao plinsku instalaciju koja je ostala netaknuta nakon eksplozije.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Zapravo sam samo u CCu vidio zabranu za -1 zonu, ali ode se gore na najviši parking i sve je ok.

Sve ostale garaže/parking u Zagrebu nisam vidio ništa.

Zastarjeli zakoni i općenito negativan stav prema LPGu kod nas. Ako provjetravaju garaže za sve ostale ispušne plinove, nema brige niti sa LPG-om

Link to comment
Share on other sites

Meni je ovaj video, što se tiče LPGa fora

Obavezni pogledati do kraja.

Link to comment
Share on other sites

Ne znam koga si citirao,ali ja vidim oba videa.

Link to comment
Share on other sites

A meni ne otvara ovu od Dade, jbg

 

Tapatalk

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

Renault-klub.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfiguritati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Koristeći se ovom web stranicom, pristajete na opće uvjete te pravila ponašanja.