Jump to content

Vibracije tijekom voznje - nosaci motora?


TheDamir

Recommended Posts

Pozdrav,

U pitanju je Clio II, nedavno sam poceo primjecivati vibracije i cudan zvuk motora kada npr. na brzoj cesti pustim gas... Znaci dok ubrzavam nije vidljiv problem, ali kada pustim gas primjeti se.. 

Da li bi to mogli biti nosaci motora i koliko ih ima... znam da je jedan gore desno i vidi se kada se otvori hauba, jedan je dolje u sredini ako se ne varam kod mjenjaca, da li postoji jos neki?

Da li znate koja je prva ugradnja (navodno Sasic) i koliko je komplicirana izmjena? Kako bi jos mogao testirati da budem siguran da je do nosaca?

Link to comment
Share on other sites

Bolji izbor je LEMFÖRDER.
Stavi u 2 brzinu otvori haubu i povlači auto pa ćeš vidjeti gdje ima najviše gibanja u kojem nosaču.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Jel ti zatrese kod paljenja i gasenja ? NA zeninom zatrese dosta, i ak je ko kod megana 1 a mislim da je  , kriv je nosac dole kod getribe.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Evo update... vibracije su se najvise osjetile na nizbrdici na rupama i kada se brze vozi pa se pusti gas, tj kada motor pocne kociti.. majstor je ustanovio da je gornji desni nosac los, jer kada bi ga malo nategnuo sa polugom odmah pocne prenositi vibracije koje se cuju u voznji... uglavnom dogovor je da se on promijeni, a usput mislim da cu i druga dva, jer oni su jeftini, pa cisto da se svi promjene u kompletu.

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

Renault-klub.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfiguritati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Koristeći se ovom web stranicom, pristajete na opće uvjete te pravila ponašanja.