Jump to content

Servisni interval se skraćuje sam od sebe


Karlo

Recommended Posts

Pozdrav,

zadnjh par dana sam primjetio da mi se udaljenost do idućeg servisa smanjuje brže nego što radim kilometara - od zadnjeg servisa sam napravio cca 10 000km, a do servisnog intervala je na tabli pisalo još 15000 km, da bi jučer u nekom trenu naglo opalo na 13000 km do servisa. Ima li netko slična iskustva sa 1.5 dizelom? Je li moguće povezati to sa povećanjem udjela goriva u ulju pa softver sam procijeni za koliko je potrebno skratiti kilometražu do idućeg intervala?

 

Link to comment
Share on other sites

A vremenski koliko je prošlo od zadnjeg servisa...?

Sent from my SM-G973F using Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Ulje ti je na maximumu ili? Ne vjerujem da imaju senzore kakve si opisao.. prije da se temelji na potrošnji ulja po km, prethodno pređenom broju km u zadnjih x, pa s obzirom da je interval x kilometara ili 1g.. ne da ti da predes jos 15k u 5 zadnjih mjeseci.. kad je ulje već staro, manje ga je itd..

Uglavnom, tu opciju su maknuli da dashboarda u Meg4, to ti dovoljno govori.. auto se javi mjesec dana ili nešto sitno km da treba odraditi servis i tjt..
Iskustva su takva da dci motori najbolje traju kada im je servisni interval 10-15k km..
Pusti board i knjigu a autu planiraj mali servis uskoro

Sent from my SM-G973F using Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Je, ulje je na maximumu i po dashboardu i po štangici, što se toga tiče nema nikakvih problema - potroši nešto zanemarivo na 10 000km. Megane 3 ima servisni interval 24 mjeseca ili 30 000km, pa mi piše još 11000km ili 17 mjeseci do idućeg servisa, zato mi je palo na pamet da možda ima veze sa oil dillutionom jer mi svaka regeneracija DPF-a poveća oil dillution za 0,1%, pa sam mislio da se približava graničnoj vrijednosti.

Nije da se brinem, samo mi je zapelo za oko, i inače radim izmjenu ulja svakih 15k km, mislim da nema potrebe skraćivati na 10k jer mi je 70-80% vožnje otvorena cesta. Uglavnom imam na umu da je ubrzo mali servis na redu, hvala na pomoći!

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Jel netko prtljao po tom servisnom intervalu? Koliko znam 30tkm ili 1g je kod nas.. (moze se namjestiti drugačije, da, kroz clip / ddt4all)
Sto se tiče dilution rate-a, prestani ga pratiti jer je pitanje da li je senzor ili naprogramirano ;)
To ni serviser ne gleda.. sebi manje stresa osiguraj..
Dok ne dimi i održavan je redovno dotle ide..

Sent from my SM-G973F using Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Koliko je meni poznato, nije prtljano po servisnom intervalu. Makar imam doma i Fluencea 2010. godina, isto 1.5dci, na njemu je isto servisni interval 30000 ili 2 godine.

Link to comment
Share on other sites

mislim da su svi sada servisi na godinu dana ili 20 tauzenki... kad bi resetirao ručno vratio bi se na godinu dana ili 20k

...ah gledam tvoj je serije 3 meg

Edited by macan
Link to comment
Share on other sites

Radi češće regeneraciju i snizi interval zbog dilutacije. Nema senzora, samo običan algoritam za kalkulaciju. 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Znači ipak je zbog dilutacije, samo nije na senzor nego kalkulacija. Zaključak cijele priče - pripremiti se za skorašnji mali servis :)

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

Renault-klub.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfiguritati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Koristeći se ovom web stranicom, pristajete na opće uvjete te pravila ponašanja.