Jump to content

CLIO IV 1.5 dci GT - Novi član/Početnik


Smetzar

Recommended Posts

Pozdrav ekipa i administratori!

Pošto sam novi član nisam znao kako pokrenuti novu temu u podforumu CLIO IV pa sam je otvorio ovdje te bih zamolio administratore da me upute kako prebaciti temu na pravo mjesto ili da je oni prebace,

Teški sam početnik u autosvijetu i nedavno sam kupio svoje prvo auto pa imam milion pitanja za Vas, ali za početak ću predstaviti auto koje sam kupio i prve dojmove i upite (za koje mi trebaju Vaše preporuke, iskustva i savjeti).

Prošli tjedan sam kupio Renault Clio IV GT, 1.5 dci, 66kw, godina proizvodnje 06/2017 sa prijeđenih 70.000km. Auto je kupljen u HR i korišten je u rent-a-car kući i to je meni kao početniku bila jedina mana kod kupovine ali je zbog toga cijena bila dosta povoljna. Pošto ne znam ništa o autima i zbog povijesti automobila, odveo sam ga na pregled u ovlašteni servis i kod prijatelja koji je mehaničar. Dobio sam potvrdu da ja auto u dobrom stanju, da ne izgleda da je bio karamboliran te da bi uskoro trebalo promjeniti prednje diskove i kočnice. Na zadnjem braniku ima vidljivih ogrebotina. Auto nije servisiran u ovlaštenim servisima nego u običnim autokućama te sam uz njega dobio sve račune iz prošlosti. Auto sam uredno registrirao i na tehničkom su mi rekli da je sve super sa autom.

E sad moje glavno pitanje za početak se tiče osjećaja u vožnji. U probnoj vožnji sam odmah osjetio da je auto malo tvrđi na lošoj cesti, tj da kruto i loše upija po meni rupe i neravnine na cesti. U međuvremenu sam vozio Opel Corsu iz 2007 godine i utvrdio da je osjećaj u vožnji i upijanju rupa i neravnina na Corsi po mom osjećaju znatno bolji. Mislite li da je je razlika u osjećaju zbog veličine felgi i guma na Cliu ili se radi o nečem drugom ili eventualno nekom neutvrđenom kvaru? Da postoji neki problem sa amortizerima vjerujem da bi to primjetili automehaničari koji su ga pregledali i vozili? Dapače, čak su mi i rekli da su amortizeri dobri. Uglavnom na njemu se nalaze trenutno gume dimenzija 205/45/17. Corsa koju sam koristio za usporedbu je imala gume od 15". Auto sam vozio samo u Zagrebu na ljetnim gumama (planiram što prije kupiti zimske gume) koje su po mom istraživanju na netu slabije kvalitete i do sad već poprilično potrošene. Može li i to utjecati na osjećaj u vožnji? Smatrate li da bi auto ugodnije upijalo neravnine na manjim gumama (15-16"). Uglavnom volio bih čuti Vaša mišljenja ako imate sličan auto sa istim sportskim dimenzijama guma. Kako se Vaš automobil ponaša na groblju od ceste? Znam da sam ga jednom vozio po užasnoj cesti u okolici Zagreba i da samo imao osjećaj da će se auto raspast koliko je osjetio svaku rupu. Al ta cesta je stvarno bila za užasna. Tu sam vozio i GOLF VI i osjećaj je isto bio grozan.

Za sada tolko od mene da Vas ne zagušim sa previše pitanja i ogromnim tekstom. XD

 

Unaprijed zahvaljujem!

Link to comment
Share on other sites

Pozdrav,

dobrodošao na RKH forum, ova tema služi samo za predstavljanje. Omogućen ti je pregled cijelog foruma, te sada možeš otvarati nove teme...

Slobodno C/P ovaj post u novu temu...

:welcome1:

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

Renault-klub.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfiguritati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Koristeći se ovom web stranicom, pristajete na opće uvjete te pravila ponašanja.