Jump to content

Lampice kontrolna ploča


vivi

Recommended Posts

Pozdrav!

Twingo 2011.god. kad dam kontakt lampice normalno svijetle i kad se lampice maknu tj. ugase, neke od lampica mi znaju ostat lagano svijetlit. To se po danu i ne primjeti,ali kad je mrak da. U prilogu je slika. Kad otvorim bilo koja vrata,lampice jače svijetle ili se ugase,a koji puta vrata ne igraju nikakvu ulogu na njih. Ne znam što bi moglo bit, naišo sam na internetu na sličan ili isti problem,ali nema odgovora. 

IMG_20210210_171510.jpg

Link to comment
Share on other sites

Vrlo lako moguce nesto s tablom. Cim tako slabo svijetli. Naravno uz pretpostavku da nemas komad papira iza lampice koja konstantno svijetli. Treba ga spojit na dijagnostiku pa vidjet greske svakako.

Link to comment
Share on other sites

Dijagnostika pokazuje da je sve ok.  Zaboravio sam napisat da kad se ugasi auto i izvadi ključ,lampice svijetle još neko vrijeme.

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

U tom slucaju nesto je definitivno s tablom. Kad ugasis auto i izvuces kljuc trebala bi se ta s kljucem narandasta ugasit ako i gori.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Već par dana ne svijetli (tinja) nikakva lampica. Suho je i lijepo vrijeme. Kad se to pojavilo bilo je vlažno i sigurno dva tjedna nije bilo dana da nije padala kiša. Moje mišljenje da je to radi vlage. Auto je uvijek vani. Nisam dosta pametan. Sve mase su naprijed ok (akumulator, na šasiji). Na zadnjoj strani ne znam gdje se drži masa za karoseriju. Nije kao na clio II. Ne znam šta bi mogo pregledat?

Link to comment
Share on other sites

Masa na zadnjim stop svjetlima?

Ne znam koliko je komplicirano skinuti zadnje svjetlo na tom autu, ali ako nije prevelik posao probaj, pa vidi u kakvom stanju su kontakti, jesu li nagorili i pocrnili.

Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...

Riješen problem pred više od pola godine. Na nekom engleskom forumu sam naišao na istu stvar. Ona plastika ispod vjetrobrana je iz dva dijela, i na spoju (preklopu) te dvije plastike pušta voda koja se slijeva direkt u prostor za svijećicu i kaplje po klapni gasa. I onda nastaju problemi s trokiranjem,paljenjem grešaka... Zabrtvio sam taj spoj,promijenio svijećice i sve ok. Svijećica je bila ruzinava od vode koja se zadržavala u njenom prostoru i imala pukotinu na keramici. Navodno da je to tvornička greška sa brtvom između te dvije plastike. Ja pretpostavljam da kad sam kupio auto, prodavatelj je vjerovatno prao motor miniwashem i smrdao brtvu na tom spoju ispod vjetrobrana.

 

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

Renault-klub.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfiguritati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Koristeći se ovom web stranicom, pristajete na opće uvjete te pravila ponašanja.