Jump to content

k4m problem s paljenjem


marek45

Recommended Posts

Je li netko imao ovakav slučaj?
Dakle najnormalnije se vozim autom i dođem doma u petak. U subotu idem mjenjati žarulje i kako nisam bio siguran koje žarulje trebam promjeniti kratko upalim auto na minutu i ugasim ga. Sve 5, sve radi. U ponedjeljak hoću na posao, krenem palit on vergla i nakon dužeg verglanja sastavi, ali radi "usporeno". Baš onako valjda na 500 okretaja. Sav se trese. Tako nekako je radio kad je bio problem senzor radilice. Na gas čini mi se nije reagirao što je čudno malo. Ja ugasim, ponovno palim, ponovno vergla i vergla. Više nije htio upalit. Nikakve lampice ne javlja također. Mislio sam senzor radilice iako mi je tada uspijevao upaliti.

Sad je kod majstora koji veli da nema nikakvih grešaka, senzori ok, pumpa goriva ok. Išao je mjerit kompresiju i kaže 4-6 bara ako sam dobro upamtio. Kaže mora glava dolje, nema kompresije. Veli možda je remen preskočio, ali mu je malo čudno kako ne javlja greške. Moguće da je samo brtva popustila. U tom slučaju ravnanje glave, gumice ventila itd. Remenje mi staro cirka 3 godine i par mjeseci. Ne bih to mjenjao opet?!?! I varijabilnu sam tada stavio novu, sve original lageros. Još mi nije jasno kako jedan dan pali, drugi dan kompresija u banani?

p.s. Antifriza ima, izgleda ok.

Edited by marek45
Link to comment
Share on other sites

Kud odma glava. 

Pa ima stotinu drugih jeftinijih dijelova za zamijeniti i ispitati prije nego se glava skine. 

Za početak, senzor GMT (radilice ga ti zoveš) pa bobine, kablovinje, svječice. 

Kad si gorivo lijevao? Da možda nisi krivo gorivo utočio? 

 

Čudno je da je tako odjednom kompresija pala. 

Link to comment
Share on other sites

Ako je izmjerio kompresiju 4-6 bara nece biti do kablova i svijecica. Nesto izgleda nije u fazi ili se vjerojatno sudarilo vec. Glava ce se morat svakako pregledat.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Istina.

Samo mi je malo čudno. Onda ispada da je preskočio za vrijeme onog jednog ili dva kratka paljenja. 

 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
×
×
  • Create New...

Important Information

Renault-klub.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfiguritati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Koristeći se ovom web stranicom, pristajete na opće uvjete te pravila ponašanja.