Jump to content

Steering locked


Recommended Posts

b-ato

Evo jednog problema za znalce, moja kćer je nedavno malko udarila svog Megana 2 i obzirom da je popravak bio neisplativ a moror joj je bio izvrstan našli smo drugi auto i u njega prebacili motor. Dakle prebacili smo i ECU, BCR i čitač kartice ali sad mkad smo okušali upaliti na displeju piše "STEERING LOCKED". To je valda neki modul vezan za blokadu upravljača. Zna li netko gdje se to nalazi i ima li još nelkakva elektronika koja se treba prebaciti

Link to post
Share on other sites
hrvojexyz

Sorry al moram prvo s ovim , "malko" ga je zveknula, nije se isplatilo popravljat ali se isplatilo kupiti skroz drugi megan, ispod 1000€jel izasao i  sa polupalim motorom .. i onda platiti ruke nekom da prebaci motor i periferiju na taj polupali

steering locked mislim da je povezano sa zavojnicom volana, ali samo po sebi to nije neka problematicna greska, samo poruka da je volan zakljucan.

MEgani 2 ovisni i opremi i kakve su volje :D izbacuju tu gresku kad se auto ugasi, ovisno o diranju volana i/ili  ključ/kartice.

Kak ste prebacivali drugi motor, prestpostavljam da je i "njegova" elektronika tj UCH modul prebacen, a volan je ostao isti pa bi ga to moglo zbuniti.

 

  • Like 1
Link to post
Share on other sites
filiplolic

Elektromehanička brava koja zaključava volan je kodirana. Ako nije uparena s ostatkom elektronike izbacit će grešku.

Sent from my SM-G981B using Tapatalk

Link to post
Share on other sites
frenchkey

pisalo se negdje da chip treba odlemiti spojiti na komp i poništiti vrijednosti pa se onda takav "prazan" opet vrati i pri prvom kontaktu se vrijednosti prilagode bsi i ecuu. Ima na jubito

Link to post
Share on other sites
  • 5 months later...
Petar_Kc

Pozdrav ekipa, na Megane 2 nam otišla Elektromehanička brava, ali je ostala u otvorenom položaju, tj. uz poruku Steering not locked. Trenutno ne znam da li je problem mehanički ili elektronski, ali u Clipu ne baca nikakvu grešku.

Postoji li možda još neki način da se to fixa osim kupovine nove brave? Vidio sam na YT da su neki rastavljali taj dio i svašta nešto kemijali. Ima li to uopće smisla? Čak sam našao da postoji kao "Universal Steering Lock Emulator" koji se ušteka na mjesto brave. E sad, da li je to neka navlakuša ili to zbilja pomaže?

I na kraju, mehaničar koji mi radi na tom problemu, a koji radi i u servisu kaže da je trenutno ta brava teško dobavljiva. Imate li ideju gdje bi još mogao pitati i eventualno naručiti taj dio? Kaže da su cifre toga trenutno oko 3700kn.

S obzirom da smo već dva tjedna bez auta svaka opcija je dobrodošla, samo da se taj problem riješi.

Link to post
Share on other sites
frenchkey

Ja bi tavio taj emulator, a zakljucavalo iscupao van da mu ne padne na pamet zakljucati se u voznji.
A kad ti ta poruka izađe? Kad se parkiras i ugasis auto ili u voznji?
Ako je samo pri parkiranju, a u voznji je nema, btk, kad je ta brava ijednog lopova zaustavila

Link to post
Share on other sites
Petar_Kc

To se pojavilo kada je bio parkiran u garaži. Mehaničar je utvrdio da je problem mehaničke prirode pa bude probao iskemijati nešto. Najradije bi isprobao taj emulator jel radi ili ne. Mislim da je oko 20USD na aliju. Ako ga tko misli ukrasti neka ga ukradne, ko da bi ga i ova brava u tome spriječila. 

Link to post
Share on other sites
frenchkey

opet nisi odgovorio do kraja. Pojavilo se u graži i? Jeli i dalje stoji dok voziš ili samo kad ga ugasiš?

Link to post
Share on other sites
Petar_Kc

Nije se pojavilo u vožnji nego dok je bio parkiran u garaži. Vožnja je odrađena bez problema, parkirao se u garažu i sljedeće jutro se više nije mogao upaliti zbog ove brave. Zbog nekog problema brava nije zaključala volan, odnosno onaj pipac na bravi se nije izvukao van. Nešto se mehanički zaštekalo u njoj. 

 

Link to post
Share on other sites
frenchkey

ok, znači auto nije u voznom stanju?

Link to post
Share on other sites
  • 3 weeks later...
Petar_Kc

Evo da napišem rješenje koje je napravljeno, pa ako se netko nađe u sličnom problemu da zna o čemu se radi. Na kraju sam kupio bravu koju sam naručio preko nekog web-shopa u Poljskoj. Našao sam ju preko part numbera 8201340959 i sa dostavom me izašla 204€. Trebalo je da nekih 8 dana da stigne na moju adresu.

IMG_20210924_123236_resized_20210927_112932932.jpg

IMG_20210924_123456_resized_20210927_112932725.jpg

Edited by Petar_Kc
  • Like 6
Link to post
Share on other sites
×
×
  • Create New...

Important Information

Koristeći se ovom web stranicom, pristajete na opće uvjete te pravila ponašanja..