Jump to content

Stop Braking system fault


Hrc555

Recommended Posts

Scenic 3, 1.6 16v. 2009.

Pojavljuje mi se navedena greška uz pištanje pa se sama ugasi nakon par sekundi. Kočnice normalno rade. Nisam uspio uloviti uzorak paljenja greške. Ulje u posudici kočionog ulja je na vrhu. Diskove i pločice je prijašnji vlasnik promijenio ali nisam provjeravao. Budem ujutro. Električna ručna radi normalno. 

Što bi moglo biti?

Link to comment
Share on other sites

Imao isti problem na istom autu. Probaj vidjeti da li posuda za kočionu tekućinu stoji vodoravno. Pošto je učvršćena na onu mekanu plastiku, meni je ta plastika oslabila i posuda je blago visila prema dolje, a senzor količine je očito negdje na zadnjem kraju posudice. Isto mi je ulje bilo na max, ali kad sam je ispravio da bude vodoravna, onda sam vidio da malo fali. Dolio, ispravio posudu tako što sam ju učvrstio da više ne moze padati i od onda je bio mir.  

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Posudica je malo visila kako si rekao. Natočio još kočione tekućine pa ćemo vidjeti. Za sada (par kilometara) se nije palila ta obavijest. Danas mijenjao gume pa sam zagledao po kočnicama je li igdje masno ali sve je suho. Nadam se da je nadolijevanjem riješen problem. 👍

Kako si učvrstio posudicu? Zašarafljena je na tu plastiku za odvod oborina koja je tako divno projektirana da inžinjera treba pred streljački vod.

Link to comment
Share on other sites

Ma to je to 100%. Ne sjećem se točno, ali znam da sam podbacio neki komad plastike ispod, uhvatio za filter zraka i sve to nekako vezicama povezao da je čvrsto.

Poslano sa mog VOG-L29 koristeći Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

100% ti je falilo malo ulja u posudici, kad si naglije zakočio ili se vozio na nizbrdici tekućina se nagnula prema naprijed i senzor se odmah pali. Meni na scenicu 3 isto bilo i nasuo malo ulja i od tad da pokucam u drvo...

Link to comment
Share on other sites

Napravio sto km i sve je OK. 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

Renault-klub.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfiguritati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Koristeći se ovom web stranicom, pristajete na opće uvjete te pravila ponašanja.