Jump to content

Max. dužina krovne kutije


mbubnjaric

Recommended Posts

Kupila zena Kadjara 2018.g. pa me zanima koja je maksimalna duzina krovne kutije. Naime, do sad je vozila Fluencea i kutiju 220 cm koja je cisto ok pasala na auto.

Kadjar je malo drugacije "konstitucije" pa me zanima nece li mu 220 cm kutija biti malo preduga. Cini mi se da ce previse strsati naprijed...

Link to comment
Share on other sites

Ne smije biti duža od 4449 mm ili dužine auta. To što viri preko vjetrobrana nema veze.

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Ok, hvala na info.
Btw, imas koju preporuku za neke nosace za krovnu kutiju? Znaci, gore su uzdužne šine pa bih trebao neke univerzalne ili mozda originalne (ako nisu preskupi) poprečne nosače.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Pitanje za znalce. Imam originalne krovne nosače za kutiju i zanima me na koju točno lokaciju ih moram ucvrstiti. Na krovnim šinama su po dvije rupice sa svake strane. Da li su to pozicije nosaca? Naime kutija je dosta duga a po postojecoj instalaciji dosta je unatrag pa je problem sa otvaranjem gepeka.
Da li mogu pomaknuti sve nosace, skupa s kutijom prema unaprijed?

Link to comment
Share on other sites

Postoje točno određena mjesta za nosače, i nosači se uvjek moraju kopčati gdje je predviđeno, a kutiju pomakni naprijed koliko možeš. Mislim da je pravilo da ne bi smjela stršiti više od 10cm od početka vjetrobranskog stakla.

Poslano sa mog SM-G988B koristeći Tapatalk

I da, rupice su pozicije za nosače.

Poslano sa mog SM-G988B koristeći Tapatalk

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

U uputama za moje nosače postoji tablica za svaki auto koliko prednji i zadnji nosač moraju biti razmaknuti od srednjeg stupa koji dijeli prednja i zadnja vrata. Tamo gdje umjesto udaljenosti stoji X znači da postoji oznaka na autu gdje se krovni nosači postavljaju. Kod mene su to male izbočine.

Ne znam kakva su pravila ali ako bi mi krovna kutija bila duga koliko i auto onda ne znam kako bi vidio semafor [emoji846] U uputama od kutije stoji samo da se mora postaviti da se može otvoriti bunker, da se ne ide u autopraonicu s kutijom, da se pazi na visinu u garažama i sl.

Link to comment
Share on other sites

Za karavane s krovnim uzduznim nosacima iz iskustva mogu potvrditi da je svejedno kam se kutija stavi. Stavljal sam ju na kombije, male aute, velike aute, srot klasu i premium klasu. Svacega je bilo... sve se svodi na to, kak medo veli, da ti ne pokriva (previse) vidno polje i da mores otvorit bunker.

Na cliu sam si s nosacima malo spigal krov... moguce zato jer sam nosace stavljal di je meni pasalo i muski i stegnul. 

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

Renault-klub.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfiguritati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Koristeći se ovom web stranicom, pristajete na opće uvjete te pravila ponašanja.