Jump to content

Lijevi zadnji kotač zapinje kočnica


DaffyDuck89

Recommended Posts

Pozdrav, imam problema s lijevim zadnjim kotačem. Zapinjala mi je pločica s nutarnje strane, izgrebala disk koji sam promijenio. Nakon toga osjetim da je felga vruća, odem kod drugog mehaničara kaže mi da je auto vjerojatno bio udaren, izbrusi mi čeljust ili nosač čeljusti, zaboravio. Kaže bit će još malo vruće jer se pločica potrošila malo na stranu ali ispravit će se. Vozim tako godinu dana kratke relacije, max  30 km i sve ok, disk s nutarnje strane jedva osjetno topliji od diska s druge strane.

Sad odem na godišnji, 1000 km u jednom smjeru, čujem da pločica pišti. Odem kod mehaničara kaže zapekla čeljust, promijenim. Vratim se nazad u vikendicu 30 km dalje, felga vruća prst opekao, suprotni kotač skoro pa hladan. 

 

Ne znam šta da više gledam? Mijenjati nosač čeljusti? Gledati sajlu od ručne (na zadnjem tehničkom lijevo 2300 nm desno 1600nm)…

 

Je li netko imao sličan problem i šta sve treba pregledati?

Edited by DaffyDuck89
Gramatika
Link to comment
Share on other sites

Po svemu sudeći klip se ne vraća do kraja, pločice konstantno u dodiru sa diskom. Jeli netko provjeravao dali je disk ravan, ležaj kotača, sajlu ručne?

Link to comment
Share on other sites

Hvala, reći ću im opet da sve to provjere iako sam napominjao. Tvrde mi da vjerojatno treba mijenjati nosač čeljusti, da je savijen (ali nisu sigurni).

Ako se klip ne vraća može biti i štop u crijevu pretpostavljam? Problem je samo u unutarnjoj pločici, vanjska ne vuče

Edited by DaffyDuck89
Edit
Link to comment
Share on other sites

A gle, ako si stavio novu čeljust nebi trebalo bit do klipa, provjeri i onaj nosač pločica, meni je jedan vijak ili kak se zove ostao zatvoren pa je pločica na jednoj strani strugala konstantno. Znači vijci koji su pomični na ovom držaču iznad čeljusti

MjIxMjMvMjgyNTcwMjA5NDcxNjI1#5

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Riješeno, promijenio nosač čeljusti očito je bio malo savijen.

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

Renault-klub.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfiguritati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Koristeći se ovom web stranicom, pristajete na opće uvjete te pravila ponašanja.