Jump to content

Blokirala stražnja lijeva kočnica


logan

Recommended Posts

Jutros sam nakon više od dva mjeseca sjeo u Twingo. Da nije bilo kiše on bi vjerojatno još čekao prvu vožnju jer ga tijekom ljeta vrlo rijeko koristim pošto nema klimu. 

Putem do posla koji je udaljen desetak km od kuće sam osjetio miris ili bolje rečeno smrad karakteristačna za spaljene kočnice ili lamelu. Prvo sam pomislio da se čuje nod nekog drugog jer sam vozio u koloni a iz supritig smjera su se kretala broja vozila . Kad se taj iris počeo javljati i dalje posumnjao sam svoje kočnice i fokusirao se na osjećaj u vožnji. Prijetio sam da jedva ojsetljiv otpor kod kretanja s mjesta i nešto brže usporenje kod oduzimanja gasa. Do posla je bilo još oko 1 km pa sam odlučio ne zaustavljati se a nisam ni imao prikladno mejsto za sigurno stati. Kad sam se konačno parkirao imao sam što vidjeti - lagani dim iz stražnjeg lijevog kotača i prilično vruću stražnju felgu. Nisam imao vremena ništa poduzimati. Ostavio sam ga na 12-satnom hlađenju dok ne završim dnevnu smjenu a onda ću kad krenem kući najroje vidjeti kako dalje jer treba se nekako dokotrljati od kuće a onda tamo vidjeti što i kako dalje. Pretpostavljam da ću sutra u potragu za novim kočionim cilindrima i paknama a pomalo me brine koliko će ovo pregrijavanje skrati život ležaju i cijelom dijelu ovjesa.    

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

Renault-klub.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfiguritati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Koristeći se ovom web stranicom, pristajete na opće uvjete te pravila ponašanja.