Jump to content

Vanjsko parking mjesto, mreze za sjenu i zastitu od tuce


zveroboy

Recommended Posts

Imam na dvoristu 2 parking mjesta, gdje je nasipan kamen na zemlju, ~20cm sloj, a ispod toga je geotekstil 400 gramski (ako se dobro sjecam).

E sad imam drugih briga, nemrem se posvetit izradi staticne nadstresnice, pa bih posegnuo za Grunf metodama zastite od sunca, prvenstveno, i tuce sekundarno.

 

Od onoga sto sam nasao na netu, a da mi se cini kao nesto sto bi Grunf odobrio 100%, i ja nadam se mogu izvesti u praksi, je sljedece.

https://www.forum.hr/showthread.php?t=464569&page=2&langid=1

"

Zabij 4 cijevi za vodu od 5/4 u zemlju (bit će dosta oko metar) tako da još vire iz zemlje 2 metra.
Nategni na vrhu najobičniju mrežu za kokošinjac (otvor oka oko 1 cm) - bit će dosta za tuču. Ako uzmeš gušću mrežu bit će i hlada.

Jasno da ćeš cijevi zabit tako da gabaritima prelazi veličinu auta za oko metar sa svake strane. Ako imaš mjesta napravi i veće gabarite da te ne iznenadi bočni udar tuče (ženin auto je stradao i po boku od tuče - a stajao je ispod nadstrešnice)

---

Samo se nadaj da uz tuču ne ide i olujni vjetar jer će tvoja zaštita preletjeti sloveniju, a koja cijev završiti u staklu auta

---

Kad vidim oluju koja će izvadit cjev 5/4 ukopanu 1 metar u ilovaču onda mogu i umrijet. A mreža za kokošinjac je ŠUPLJA tako da joj ni vjetar nemre niš. BTW - 6 metara stupove takve debljine oko vinograda ima moj tast. I mrežu protiv tuče. Jedina je razlika što su na vrhu vezani 3/4 cijevima (ipak je 6 metara visina). I niti jedan vjetar u zadnjih 10 godina nije niš odnio. Ako hoćeš poslikam pa postam.

"

Rupe u zemlji za te galvanizirane cijevi, bih iskopa sa onim rucnim svrdlom, sta mislim da se koristi za kopanje rupa za stupe u vinogradu.

Kroz cijevi bih na vrhu probusio rupe, i provukao jacu spagu, i na tu spagu nakacio mreze sa karabinerima (kao oni sta planinari koriste), tako da je sila napinjanja rasporedjena na vise tocaka.

Cijevi bih ostavio sa jedne strane, jedno pola metra duze, da imam pad na mrezi, da mi se na sredini po zimi ne skuplja lisce, ili cak mozda eventualna tuca ako bi je bilo, dakle da moze prirodnim padom odlaziti dolje sa mreze, u teoriji barem.

Kako vam se cini ta ideja, jel ima koja jednostavnija/prakticnija solucija?

Tko ima slicnih iskustava, gdje kupujete mreze za zastitu od tuce, i za sjenilo, i jel moram kombinirat dvije, ili je dosta samo jedna?

Link to comment
Share on other sites

Nemaš jeftinije i efikasnije od mreže.
Ako staviš pregustu mrezu imat ces hlad ali je slabo propusna i može se skupiti puno vode a onda se mreža urušava.

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

Renault-klub.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfiguritati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Koristeći se ovom web stranicom, pristajete na opće uvjete te pravila ponašanja.