Jump to content

Clio 2, g2000 ne broji kilometre


Stjepaan

Recommended Posts

Ovog ljeta 2021, dakle nakon 21 godine pojavio mi se taj problem. Malo sam pregledao postove ali ništa konkretno nisam našao    . Ne odmah ali kad se malo zagrije, nakon cca 8 km kazaljka kilometraže padne na 0. Brojač okretaja i dalje normalno   radi  . Nakon još cca 5 minuta zasvijetli smetnja kompjutora. Probao sam mijenjati sensor na getribi ali bez rezultata. Mislio sam da se nešto pregrijava i tako sam čekao zimu ali problem ostaje i dalje. sve kontakte od sensora do kompjutora sam očistio i provjerio. Ostaje dakle samo kopjutor motora.  Molim stručnjake i forumaše da napišu njihovo mišljenje.

Link to comment
Share on other sites

Da, kao što sam napisao. promijenio sam taj sensor ili pinjon. Isto. Provjerio kontakte, očistio, izmjerio napon na sensoru cca 0,8 do 1,5V. Da li je to premalo? 2 žice idu iz sensora direktno u kompjuter. Komjuter tada šalje signal na komandnu tablu, na instrument. I to je to.

Radi normalno 15-20 minuta i onda prekine.

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

Renault-klub.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfiguritati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Koristeći se ovom web stranicom, pristajete na opće uvjete te pravila ponašanja.