Jump to content

Zadnji brisaca ne radi, 0V, osigurac je OK


Mate5

Recommended Posts

Postovanje,

Imam problem jer zadnji brisac ne radi.

Vec sam izgubio nesto vremena oko toga i otkrio sam sljedece.

- Osigurac je bio pregorio (bar po knjizici vozila taj osigurac je za zadnji brisac), kada sam ga promjeio onda je proradila i pumpa za tekucinu za pranje stakla, prije ni to nije radilo, ocito je isti osigurac i za pumpu i za motor zadnjeg brisaca (iako to u dokumentaciji nije spomenuto).
- Svi osiguraci su OK, provjerio sam ih sve (u kabini i one u crnoj kutiji pored baterije)

- motor za zadnji brisac je sam po sebi OK, jer radi kada se spoji direkno na 12V

- kada ukljucim desnu rucicu na volanu prema dolje, motoro ne radi niti ima na njemu 12V, kada se rucica potegne jos jednom dolje onda baca vodu na zadnje staklo, ali zadnji brisac i dalje ne radi.

Pada mi na pamet da mozda ta rucica na volanu nije pokrvarena, ali sve ostalo radi OK, osim zadnjeg brisaca.

Takoder da li netko ima dokumentaciju instalacije ili zna kako je to sve spojeno  i radi (mislim da li cucica samo spaja zice pa motor proradi ili je joe neka dodatna elektronika izmedu ?

Mislim da li negjde postoji neko dodatni osigurac, relej (nasao sam 2x releja u crnoj kutiji pored baterije, ali ne znam cemu tocno sluze)

Palo mi je na pamnet, mozda su mi se samo zice prekinile do zadnjeg brisaca negdje po autu, ali tko ce to jos traziti, apoet neznam ni gdje pocinju.

Hvala na pomoci.

 

Link to comment
Share on other sites

U crijevu između šasije i vrata gepeka često pucaju žice pa provjeri.

Poslano sa mog Redmi Note 8 Pro koristeći Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

Renault-klub.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfiguritati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Koristeći se ovom web stranicom, pristajete na opće uvjete te pravila ponašanja.