Jump to content

P0201 i P0204 greške


Karlo

Recommended Posts

Pozdrav,

Krenuo sam autom na put i taman se popeo na obilaznicu, auto je zaštuco na cca 2300 okretaja i upalio se check engine i otišao u safe mod.  Spojio sam OBD i izbacio je P0201 i P0204 - injector circuit malfunction. Na prvom izlazu sam sišao dolje i dok sam stigao stat, greška se sama ugasila i auto se unormalio. OBD i dalje pokazuje greške i nakon brisanja iako su pending a ne permanent. Pola sata prije puta sam natankao auto, 50 litara, bio je taman pred rezervom. Znam da internet dijagnoza nije rješenje i u ponedjeljak sigurno ide majstoru, ali jel imao netko slično iskustvo? Moguće loše gorivo? Motor je 1.5dci K9K 836, 190 000 km.

Hvala na svakoj pomoći!

Edited by Karlo
Link to comment
Share on other sites

Možda je povukao neku šporkicu ako si bio oko rezerve🤷‍♂️

Dosta su ti senzori osjetljivi na loše gorivo, stalno se nešto pali…

Link to comment
Share on other sites

23 hours ago, Karlo said:

Spojio sam OBD i izbacio je P0201 i P0204 - injector circuit malfunction.

Injector circuit malfunction bi povezao sa nekom greškom na elektronici. Ili drugačije nešto je zatraženo od injektora a to nije odrađeno. Naravno kablovi i loši spojevi ili voda u spojevima isto moguće. U tom slučaju injektor nije čuo što treba.

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

Renault-klub.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfiguritati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Koristeći se ovom web stranicom, pristajete na opće uvjete te pravila ponašanja.