Jump to content

Laguna 1.5dci trese


Recommended Posts

overbOOst

Laguna 1.5 dci, 2011. 167tkm. Trese na minimalnim okretajima unutrašnjost. Najviše se osjeća na volanu i armaturnoj ploči. Čim se okretaju podignu preko 1000 rpm smiri se. Problem je izražen kad je vanjska temperatura niska. Ispod 8 stupnjeva počnu vibrirat i vrata pretinac ispred suvozača. Sad preko ljeta radi gotovo potpuno mirno. Nema neke veze s temperaturom motora. Kad je vani hladno trese i nakon 1000km, a kad je 30 stupnjeva miran je čim se upali. Auto izvana radi jako tiho i mirno u svim uvjetima. Ne dimi ništa. Normalno troši i vuče. Što bi mogao biti uzrok trešnje kad je hladno? Nosači motora, nešto drugo?

Link to post
Share on other sites
Med0

I meni je ovaj Clio benzinac tresao u leru kada je taj bočni nosač na muldi oslabio.

Link to post
Share on other sites
  • 3 months later...

Konačno promijenio taj gornji nosač. I preporodio se. Unutrašnjost vozila je puno mirnija, a bonus koji nisam očekivao je olakšano kretanje. Prije sam morao biti jako precizan s odvajanjem kvačila i dodavanjem gasa inače bi se auto stresao (mislio sam da je kvačilo/zamašnjak na izdisaju). Sada mogu krenuti bez gasa i ništa se ne trese. Čak i ako totalno pretjeram i ugasim ga, samo se mirno ugasi uz minimalnu trešnju. Prije bi to bila drama.

Sama izmjena je trivijalna, doslovno dvije vide na vrhu motora, posao od 5min. Nije ni skup komad (386kn). Prezadovoljan.

Hvala na pomoći!

  • Like 1
Link to post
Share on other sites
×
×
  • Create New...

Important Information

Koristeći se ovom web stranicom, pristajete na opće uvjete te pravila ponašanja..